Sfatul 48: devin “localivor”!
Pentru a deveni „localivor”, nu consumaţi decât alimente produse local. Astfel, limitaţi răspândirea CO2 în atmosferă în cursul transportării produselor (multe sunt animale şi legume care riscă să dispară datorită schimbărilor climatice datorate…
Sfatul 36: introduc alimentaţia eco la cantină!
Popote, restaurante din întreprinderi, cantine din şcoli, creşe, spitale, case de odihnă…: bucătăriile de colectivităţi hrănesc multă lume. Convingeţi responsabilii din cantina dvs. să facă aprovizionarea de la producători bio locali, să servească…
Sfatul 3 : Mă abonez la un coş bio !
Cu ajutorul tehnicilor delicate de producţie, al culturii de specii indigene şi al renunţării la îngrăşăminte şi pesticide chimice, agricultura biologică evită epuizarea solurilor, limitează poluarea pânzelor freatice şi respectă accesoriile culturilor (albinele, râmele…) şi ecosistemele…
Ingredientele din cosmetice sub lupă Spune NU chimicalelor din cosmetice !!! Spune DA biocosmeticelor !!! (partea a 2-a)
Nu o spunem noi, o spun cercetătorii din diverse colţuri ale lumii Grupul de Activităţi pentru Mediu, o organizaţie de control din SUA, estimează că doar 11% din cele aproximativ 10.500 de ingrediente…
La Universitatea de vară Societal se mănâncă de la sursă !
Dragi prieteni Greenly, acum vreo 3 săptămâni vă povesteam aici, cu multe amănunte, ce înseamnă un „eveniment responsabil” (mai ales „eco-responsabil”), ce este „Societal” şi ce-şi doreşte asociaţia REPER21, de la care primisem…
Fructele și legumele – viață și sănătate
Fructele și legumele conțin numeroase vitamine și substanțe nutritive care întăresc organismul, cresc nivelul imunitar, previn boli și uneori chiar ajută la vindecarea acestora. Cu toate că se găsesc în supermarketuri tot timpul…
Natura si sanatate: sa consumam responsabil
In Romania, sa mananci responsabil este mult mai usor decat in alte tari. Accesul la produse proaspete sau a caror origine o cunoastem este practic la ordinea zilei, deoarece inca permitem producatorilor sa…