Comunicate de presa
IMG_20220521_192810

Sărbătorind Ziua Mondială a Migraţiei Peştilor ”Trăind cu râurile”

Autor: Dr. Gabriela-Adina Moroșanu, Facultatea de Geografie, Universitatea din București, cercetător la Institutul de Geografie al Academiei Române Ziua Mondială a Migraţiei Peştilor (World Fish Migration Day), marcată la data de 21 Mai,…

Parlamentul European; Foto: Tătaru Teodora

Studenții masterului Evaluarea Integrată a Stării Mediului – la pas în capitala europeană Bruxelles

Începutul anului 2019 a însemnat perioada în care studenții masteranzi ai Universității din București (EISM și PMDD) au luat la pas orașul Bruxelles. Derulată între 22-28 februarie 2019, practica profesională ”Instituții europene și…

20-shocking-photos-of-humans-slowly-destroying-planet-earth-4-880x580

Vesti proaste de sfarsit de octombrie:WWF si IPCC arata ca oamenii isi distrug planeta mai eficient si mai rapid decat era prevazut

Octombrie 2018 : luna raporturilor cu vești proaste. Mai întâi, raportul IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) privind impactul încălzirii globale de 1,5° C peste nivelurile preindustriale și evoluțiile globale legate de emisiile de…

Masterele EISM și PMDD, promoția 2017

Masteranzii Facultății de Geografie, secțiile EISM și PMDD, în practică profesională la instituțiile europene

Iată ce ne povestește Bianca Căsăndroiu despre această experiență… &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Cea de-a VIII-a ediție a proiectului de practică profesională în instituții europene dedicat studenților masteranzi, masterele Evaluarea Integrată a Stării Mediului și Politici de Mediu…

Cormoranul pitic

PODURI ÎNTRE NATURĂ ȘI OAMENI PE VALEA MOSTIȘTEA

Prin intermediul doamnei profesoare Mioara Clius, de la Facultatea de Geografie a Universității București, am primit la redacția revistei noastre știrea despre proiectul “Poduri între natură și oameni”. Să aflăm despre ce este vorba!……

5SET

Centrul de colectare și prelucrare Kujala – ”Frumusețea deșeurilor”

INCDCP-ICECHIM Filiala Călărași este partener alături de Finlanda, Spania, Franţa, Grecia şi Slovacia într-un proiect de cooperare transfrontalieră care face posibil schimbul de experienţă privind reducerea deşeurilor prin reciclare și valorificare (deșeuri menajere,…

Figură 2 Sursă greenvillages.com.au

Societatea de consum și alimentația: efort în plus pentru mediu

Trăim într-o societate de consum, o societate ce vrea să vândă și va face tot posibilul pentru aceasta, de la orice, atâta timp cât există etichetă, cerere, inovație și, bineînțeles, cumpărător. Nimic nu…

1

Mais ou sont les neiges d’antan? Dar unde-i neaua de mai an?*

Se întreba poetul acum 500 de ani, ne întrebăm și noi, acum, dar dintr-o perspectivă mai prozaică. Stratul de zăpadă este o componentă a sistemului climatic, cu impact, pe de-o parte, în gestionarea…

grafic 2

CERCETĂRI ASUPRA RESURSEI ACVATICE ÎN ARIILE NATURA 2000: PRICOP HUTA CERTEZE ŞI TISA SUPERIOARĂ

Printre indicatorii rezultaţi în urma implementării proiectului RO02-0013 – Studiu integrat privind contribuţia ecosistemelor din ariile protejate Natura 2000: Pricop-Huta-Certeze şi Tisa Superioară la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale (SIENPHCTS), se numără o…

DSC_0155

CUM PERCEP COMUNITĂȚILE LOCALE AVANTAJELE INTEGRĂRII TERENURILOR LOR ÎN ARII PROTEJATE DE TIP NATURA 2000?

Una din cele mai mari reticențe ale comunităților locale situate în interiorul sau în proximitatea unor situri Natura 2000 este aceea că nu vor mai putea desfășura nicio activitate economică. De multe ori,…

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress