Studenții EISM au vizitat Instituțiile europene din Bruxelles având rolul de grup multiplicator de opinie europeană
Debutul anului universitar 2014-2015 a oferit studenților masterului Evaluarea integrată a stării mediului, oportunitatea de a participa la practica profesională ”Instituții europene și rolul lor în promovarea politicilor comunitare din domeniul protecției mediului”…
Green Week 2014 si economia circulara
Green Week este cea mai mare conferinta anuala despre politica europeana de mediu, care aduna in jurul atelierelor, conferintelor si prezentarilor atat specialisti (reprezentanti ai guvernelor, lumii de afaceri si industriei, ONG-uri si…
5 filmulețe educative despre risipa de mâncare
Odată cu sărbătoarea nașterii Domnului, vine și consumerismul promovat agresiv. Să nu uităm totuși de consecințele lăcomiei noastre, atât la nivelul mediului înconjurător, cât și la cel sufletesc. Toate cu măsură! După articolul…
Sfatul 52: mă informez despre programul Natura 2000!
Agricultură, silvicultură, industrie, turism… pot fi la originea deteriorării habitatelor naturale precum turbăriile, pădurile de fag şi stejar… şi, în consecinţă, conduc la scăderea numărului de specii animale şi vegetale. Programul european Natura…
Sfatul 51: dau numele meu unei specii noi!
BIOPAT (Patroni pentru biodiversitate), o iniţiativă susţinută mai ales de mai multe institute şi muzee de ştiinţe ale naturii din Germania, vă propune să daţi numele dvs. sau pe cel al unei persoane…
Sfatul 50: aleg cadouri în raport cu biodiversitatea!
Duceţi lipsă de idei pentru cadouri? Optaţi pentru obiectele care vă permit să vorbiţi despre biodiversitate, despre serviciile pe care oferă şi despre importanţa salvării acesteia. Iată un mod agreabil de abordare a…
Sfatul 49: limitez aruncarea medicamentelor în natură!
Eliminăm în toalete o mare parte dintre principiile active ale medicamentelor pe care le înghiţim. Rezistente la tratamentul apelor uzate în staţiile de epurare, acestea se regăsesc în râuri şi mări unde acţionează…
Sfatul 48: devin “localivor”!
Pentru a deveni „localivor”, nu consumaţi decât alimente produse local. Astfel, limitaţi răspândirea CO2 în atmosferă în cursul transportării produselor (multe sunt animale şi legume care riscă să dispară datorită schimbărilor climatice datorate…
Sfatul 47: acţionez pentru biodiversitate cu ajutorul internetului!
Atunci când navigaţi pe internet, puteţi acţiona pentru biodiversitate. Anumite motoare de căutare vă sugerează zilnic o acţiune în favoarea planetei. Altele contorizează vizitele dvs. şi plantează un arbore la fiecare 100 sau…
Sfatul 45: organizez o mare curăţenie în cartier!
Împreună cu vecinii dvs. şi cu sprijinul autorităţilor locale, puneţi pe picioare o mare curăţenie a cartierului în care locuiţi, atunci când ramurile sunt încă goale şi iarba scurtă. Daţi jos pungile din…