Evenimente

 • Haideti sa sarbatorim Ziua Rosiei Montana-editia 2012 si sa spunem impreuna SALVATI Rosia Montana!

Evenimentul ce va desfasoara in nenumarate orase din tara, dar si peste hotare: Roşia Montană , Arad , Berlin , Braşov , Bucureşti (6 februarie), Chişinău, Cluj-Napoca , Constanţa (5 februarie), Iaşi , Timişoara (6-10 februarie), Sibiu (6 februarie).

Acesta va curpinde: proiectii filme documentare, printre care: Rosia Montana.Masivul Cetate – In Memoriam , Romania, Adrian Steclaci, 2010, Alethea (Amintiri din viitorul Rosiei Montane), Turcia, Petra Holzer & Ethem Ozguven, 2007, Tot ceea ce straluceste, Republica Ceha, Tomáš Kudrna, 2010; Vernisajul expozitiei 10 ani de lupta – istoria afiselor campaniei Salvati Rosia Montana 2002-2012, si multe altele.

Intrarea este libera! Pentru detalii despre ziua, ora, locatia desfasurarii acestei “sarbatori”, accesati acest link.

 • Simpozionul National al Studentilor Geografi – Editia a XIX-a – Evaluare integrata a starii mediului.

Se va desfasura in cadrul Universitatii Bucuresti, Facultatea de Geografie, intre 31 martie – 1 aprilie 2012. Detalii aici.

 • A 8 a conferinta internationala de dezvoltare economica, sociala, culturala si de mediu are loc la data de 10-12 ianuarie 2012, in Vancouver, Canada. Detalii aici.
 • Conferinta EnerCan West 2012: Energy and the Environment va avea loc la data de 13-14 februarie 2012, in Regina, Slovacia. Detalii aici.
 • Noi tehnologii de epurare a apelor uzate:
Consiliul Tehnico-Stiintific al Asociatiei Romane a Apei va organiza o Conferinta cu titlul “Noi tehnologii de epurare a apelor uzate” in cadrul complexului de manifestari EXPOAPA 2012 – la care sunt asteptati specialisti din toate domeniile de activitate ale sectorului “Apa Uzata”. Mai multe detalii gasiti aici.
 • CONGRÈS INTERNATIONAL SUR LA SÉCURITÉ ENERGÉTIQUE va avea loc la Geneva intre  4 si 5 aprilie 2012. Detalii aici.
 • Conferinta ORBIT 2012:

Este programata sa se desfasoare in perioada 12 - 15 iunie 2012 la Rennes, in Franta. Conferinta ORBIT 2012  este organizata de Cemagref, Unitatea de Cercetare in gestionarea si tratarea biologica a deseurilor, si de Reteaua Europeana de Compost (ECN). Organizatorii se asteapta sa fie prezenti la conferinta peste 300 de participanti din domeniul cercetarii in deseuri biodegradabile din intreaga lume. Sesiunea de depunere a lucrarilor a inceput la 1 mai 2011. Pentru detalii si mai multe informatii vizitati site-ul conferintei www.orbit2012.fr.

 • A sasea Conferinta Internationala privind Gestiunea Deseurilor si Starea Mediului:

Se va desfasura in perioada 04-06 iulie 2012 in Marea Britanie, la New Forest. Conferinta Internationala privind gestionarea deseurilor si starea  mediului este organizata o data la doi ani de catre Institutul de Tehnologie din Wessex, in colaborare cu alte  institutii de renume. Aceasta conferinta este a sasea si se doreste a avea succesul reuniunilor precedente ce au avut loc la Cádiz (2002), Rhodos (2004), Malta (2006), Granada (2008) si Tallinn (2010).

Gestionarea deseurilor devine una din problemele cheie ale lumii moderne, o problema care este intensificata de volumul si complexitatea deseurilor eliminate prin activitatile casnice si industriale ale societatii. Aceasta Conferinta va pune la dispozitie un forum de discutii in privinta cercetarii celor  mai avansate aplicatii din acest domeniu. Acesta va fi de interes pentru cercetatorii si practicienii din industrie si organizatiile guvernamentale implicate in gestionarea, tratamentul si impactul deseurilor asupra mediului si societatii in ansamblul sau.

 • Conferinta ONU privind schimbarile climatice:

Se desfasoara in perioda 28 noiembrie-9 decembrie 2011, la Durban, Africa de Sud.

 • Apa si societatea 2011:

Prima Conferinta Internationala privind Apa si Societatea va avea loc in perioada 05-07 decembrie 2011, in Las Vegas, Nevada, Statele Unite ale Americii.

 • Tehnologii Energetice Alternative – Workshop – 2011:

Se va desfasura in perioada 6-8 decembrie 2011, in Ottawa, Canada. Tema workshop-ului pentru acest an este: Tehnologia Energetica a Combustibililor: Bio-ethanol si Bio-diesel.

Este un atelier organizat de Serviciul de Consultanta TLR, cu sediul in Ottawa, Ontario, Canada, cu o viziune globala asupra dezvoltarii tehnologiilor energetice alternative, pentru a raspunde provocarilor de securitate energetica si impotriva poluarii mediului.

 • Al treilea Congres International privind Pocesele Ingineriei Verzi:

Are loc in perioada 6-8 decembrie 2011, la Kuala Lumpur, Malayezia.

Dupa Toulouse in 2007 si Venetia in 2009, mai mult de 400 de oameni de stiinta si experti din industrie si mediul academic sunt asteptati sa se adune la al treilea Congres International privind Procesele Ingineriei Verzi, in Kuala Lumpur, Malayezia, un loc care creeaza un mediu propice pentru schimbul de informatii, generarea de idei noi si accelerarea aplicatiilor in beneficiul societatii. Sunt bineveniti participanti din intreaga lume sa ia parte la acest eveniment.

 • Energii Regenerabile HR:

Se desfasoara in perioada 6 – 8 decembrie 2011, la Londra, Marea Britanie.

Aceasta conferinta tine doua zile, este prima de acest gen si va permite participantilor  sa isi impartaseasca experientele si sa dezvolte strategii pentru a asigura cea mai puternica crestere a pietei in domeniul energiilor regenerabile.

 • A treia Conferinta Internationla  privind gestionarea resurselor naturale, dezvoltarea durabila si pericolele ecologice:

Va avea loc in perioada 13 – 15 decembrie 2011, in Malayezia. Este organizata de Institutul de Tehnologie din Wessex, Marea Britanie si Universitatea Tehnologica Mara, Malayezia.

 • Al treilea Summit Anual al Chinei privind deseurile solide:

Se desfasoara in perioada 13 – 14 decembrie, in Shanghai, China. Primele doua Summit-uri au avut succes, atragand mai mult de 300 de participanti din intreaga lume. Evenimentul a castigat sprijinul multor asociatii si organizatii internationale.

 • Conferinta Nationala privind Mediul si Biodiversitatea in India:

Se desfasoara in perioada 20-22 decembrie 2011, la New Delhi, India.

 • EUROGEO Conference Geography and Global Understanding: Connecting the Sciences: 

Se va desfasura in perioada 1 – 2 iunie 2012, in Dublin, Irlanda. Mai multe informatii puteti afla accesand link-ul acesta.

 • IGC Cologne 2012 – DOWN TO EARTH:

Cel de-al 32-lea Congres International de Geografie va avea loc in Koln, in perioada 26-30 august 2012. Pentru mai multe detalii, accesati link-ul acesta.

 • The Sixth International Conference on Environmental Science and Technology: 

Se va desfasura intre 25 – 29 iunie 2012, in Houston, Texas, SUA. Mai multe informatii aflati aici.

 • A patra editie a Conferintei „Aerul si Apa – Componente ale mediului”, dedicata Zilei Mondiale a Meteorologiei si Zilei Mondiale a Apei: 

Va avea loc la Facultatea de Geografie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, in zilele de 23 si 24 martie 2012.

 • Asociația Romana de Limnogeografie va invită pe 20 Martie 2013, orele 10.00-14.00, la Ziua Mondiala a Apei! Workshopul intitulat “Anul International al Cooperării in Domeniul Apei” va avea loc la Biblioteca Națională a României din Bulevardul Unirii nr. 22, în cadrul sălii de conferințe Mircea Vulcanescu. Pentru mai multe detalii accesați link-ul: http://www.limnology.ro/Ro/wwd2013/wwd2013.html
 • Conferința Aerul și Apa COMPONENTE ALE MEDIULUI, dedicată Zilei Mondiale a Meteorologiei și Zilei Mondiale a Apei, se desfășoară la Cluj-Napoca, în zilele 22-23 martie 2013. Participanții au ocazia ca în data de 24 martie să participe la o aplicație pe teren (tur opțional): Cluj-Napoca – Zalău – Crasna – Vârșolț – Porolissum – Jibou – Cluj-Napoca. Programul Conferinței îl puteți accesa: http://aerapa.conference.ubbcluj.ro/
 • Ediția a XXXIII-a a Lucrărilor Seminarului Geografic Internațional Dimitrie Cantemir se va susține în cadrul facultății Dimitrie Cantemir din Iași, în perioada 18-20 octombrie 2013.
 • Global Conference on Environmental Studies (CENSE 2013) va avea loc în perioda 24-27 aprilie 2013, în orașul Belek, regiunea Antalya, Turcia. Conferința Globală este dedicată Științelor Mediului și își propune să aducă în același loc specialiști și cercetători ai domeniului, în scopul inițierii unui dialog internațional și intercultural privind studierea problemelor actuale ale mediului și trasarea unor soluții coerente și eficiente. Pentru detalii: http://www.cenvisu.org/
 • Save the PLANET: 4th Conference and Exhibition on Waste Management, Recycling, Environment for South-East Europe – 29-31 Mai 2013. În cadrul Conferinței vor fi prezentate cele mai moderne soluții de mediu, pentru rezolvarea problemelor multiple. Pentru mai multe detalii: http://www.eco.viaexpo.com/en/conference.

Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress