CU APELE MURDARE
Sunt aproape trei săptămâni de la acea ieșire pe teren. 24 aprilie 2024. Revolta a fost uriașă. Imediat am postat pe pagina mea facebook și am promis că voi scrie un articol în…
Calitatea apei subterane corelată cu cerințele populației – Studiu de caz: cartierul Trivale, orașul Pitești
Autor: Costache Mihnea-Ștefan Facultatea de Geografie Specializarea: Climatologie și resurse de apă Grupa:403 Introducere În ultimele decenii, s-au realizat numeroase lucrări de interceptare a stratelor de apă de la adâncime, cea mai uzuală…
Să ne reamintim: calitatea apelor Jiului la începutul secolului XXI – Partea a II-a
In prima parte a articolului au fost mentionate principalele surse de polaure ale raului Jiu si au fost comentate rezultatele analizelor fizico-chimice de la efectuate pe apee reziduale, In cele ce urmeaza, vom…
Să ne reamintim: calitatea apelor Jiului la începutul secolului XXI – Partea I
Toţi românii au auzit de Jiu :)…Jiul este un râu în sudul României. Se formează prin unirea Jiului de Est cu Jiul de Vest în apropiere de Petroșani. Jiul cu izvoarele în Carpații Meridionali…
Merită să te duci pe la Tecuci
Dragi cititori Greenly, Cu siguranță, măcar o dată în viață, ați făcut cunoștință cu savurosul muștar din Tecuci. Ei bine, am să încerc să vă prezint și orașul pe care muștarul l-a consacrat….
Un lac ucigaș, legendar
În acest articol, veți afla despre latura legendară a Lacului Roşu (cel mai mare lac de baraj natural din România), dar și câteva aspecte privind calitatea apei. Lacul Roșu se află situat în…
Ce cunoaștem despre calitatea apei râului Prahova?
Râul Prahova este cel mai mare colector al apelor din județul cu același nume și are o lungime de 183 km. Izvorând de la Predeal, Prahova își adună afluenții principali în zona muntoasă:…
Marea Barieră de Corali în pericol
Marea Barieră de Corali riscă să ajungă o “groapă de gunoi” dacă guvernul australian nu renunță complet la aruncarea materialului de dragare în apele parcului maritim înscris în Patrimoniul mondial al umanității, a…