"revista online" tag
Figura 9. Calitatea apei subterane la nivelul cartierului Trivale

Calitatea apei subterane corelată cu cerințele populației – Studiu de caz: cartierul Trivale, orașul Pitești

Autor: Costache Mihnea-Ștefan Facultatea de Geografie Specializarea: Climatologie și resurse de apă Grupa:403 Introducere În ultimele decenii, s-au realizat numeroase lucrări de interceptare a stratelor de apă de la adâncime, cea mai uzuală…

Figura 1 - Afiș cu rol în explicarea procesului de colectare selectivă

Colectarea selectivă a deșeurilor – Plan de colectare selectivă în incinta blocurilor de locuințe

AUTOR ARTICOL: Andrei Răzvan CONSTANTIN, Anul I, Master EISM  Facultatea de Geografie, Universitatea din București   1. Aspecte introductive Colectarea selectivă a deșeurilor a devenit obligatorie odată cu anul 2019. În cadrul legilor…

IMG_20220521_192810

Sărbătorind Ziua Mondială a Migraţiei Peştilor ”Trăind cu râurile”

Autor: Dr. Gabriela-Adina Moroșanu, Facultatea de Geografie, Universitatea din București, cercetător la Institutul de Geografie al Academiei Române Ziua Mondială a Migraţiei Peştilor (World Fish Migration Day), marcată la data de 21 Mai,…

Figura 2 - Versiunile posibile de transmitere a alelelor în cadrul unei boabe de mazăre

ÎNFUMURAREA FARAONILOR

AUTOR ARTICOL: Andrei Răzvan CONSTANTIN, Anul III, Geografia Mediului  Facultatea de Geografie, Universitatea din București Cu toții am auzit de faraoni și de traiul excentric pe care aceștia îl duceau, cu bijuterii strălucitoare,…

Coronavirus Sursa: https://pixabay.com/images/search/coronavirus/

Epurarea apelor uzate în China și pandemia de Covid-19

Autori articol: Mihaela-Laura Iliescu, Anca Moscu, Ciprian Necula, Vlad Rada, Ștefan Cârpian, Ana-Maria Marinescu, Dan-Andrei Potocean – Studenți anul II Master Climatologie și Resurse de Apă, Facultatea de Geografie  1. Introducere În luna…

Fig. 6 Privire de ansamblu asupra pandemiei și transmiterea SARS-CoV-2 prin apă (Sursă: https://www.nature.com/articles/s41893-020-00605-2)

EPURAREA APELOR UZATE ÎN ROMÂNIA ȘI REPUBLICA MOLDOVA ȘI COVID-19

Autori articol: Loredana Voicu, Delia Coman, Ana-Maria Toma, Maria-Alexandra Popa, Petronela Colăcel, Claudia Lungu, Mihai Chivu – Studenți anul II Master Climatologie și Resurse de Apă, Facultatea de Geografie   Motto: Fără ea…

maxresdefault

PĂMÂNTUL – LOCUL POTRIVIT, MOMENTE POTRIVITE

AUTOR ARTICOL: Andrei Răzvan Constantin, Anul III, Geografia Mediului Facultatea de Geografie, Universitatea din București La prima vedere, Pământul nu se remarcă cu nimic special. S-a descoperit viață și pe alte planete, însă…

energie

LIHNIȚI DE ENERGIE…

AUTOR ARTICOL: Andrei Răzvan Constantin, anul III, Geografia Mediului, Facultatea de Geografie, Universitatea din București Oamenii sunt ca niște rozătoare: găsesc resursa, o exploatează până la epuizare și pleacă mai departe în căutarea altei…

Cum să devii mai uman (sursă foto: https://www.humanfitness.ro/)

Cum să devii mai uman

AUTOR ARTICOL: Andrei Răzvan Constantin, anul III, Geografia Mediului, Facultatea de Geografie, Universitatea din București Oamenii au cunoscut schimbări majore de când au apărut. Sedentarizarea ne-a permis să evoluăm din punct de vedere intelectual,…

Figura 2 - Fulger apărut în urma unei erupții vulcanice (https://mocah.org/5293545-volcano-storm-lightning-night-dark-fire-flames-smoke-red-eruption-mountain-cloud-landscape-lava-flash-volcanic-lightning-japan-sakurajima-spark-vulcano-free-pictures.html)

Întrebări simple pe care nu ni le punem

AUTOR ARTICOL: Andrei Răzvan Constantin, anul II, Geografia Mediului, Facultatea de Geografie, Universitatea din București După o zi grea la muncă sau în urma unei perioade cu examene, oamenii nu mai au chef de…

Greenly Magazine © 2023 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress