Pentru a deveni „localivor”, nu consumaţi decât alimente produse local. Astfel, limitaţi răspândirea CO2 în atmosferă în cursul transportării produselor (multe sunt animale şi legume care riscă să dispară datorită schimbărilor climatice datorate creşterii gazelor cu efect de seră) şi susţineţi producătorii din regiunea dvs. care cultivă sau cresc specii indigene.
Bineînţeles, acest lucru implică de asemenea consumul de fructe şi legume de sezon. Deseori, acestea au o calitate gustativă mai bună – mai ales dacă sunt bio – decât echivalenţii lor internaţionali (a căror cultură poate necesita mari cantităţi de îngrăşăminte şi pesticide chimice şi un transport foarte poluant), nu pierdeţi nimic în schimb!
Sursă informații: 52 de sfaturi pentru biodiversitate – Comisia Europeană/Direcția Generală pentru Mediu
Surse foto: http://www.organicangels.com/blog/eating-local-how-to-eat-like-a-locavore/
http://www.mon-panier-bio.com/blog/pourquoi-manger-bio/
http://www.contrepoints.org/2011/12/07/59325-manger-bio-ne-devrait-pas-etre-un-acte-politique
https://thriftyandgreen.com/content/sustainable-food-5-reasons-eat-local
http://triplecordcsaorganicproduce.wordpress.com/2011/03/29/lady-locavore-reaches-10000-hits/
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2394572,00.asp
http://enjoymentland.com/2009/02/21/locavore-version-10-submitted-to-the-app-store/