Sfatul 48: devin “localivor”!

Pentru a deveni „localivor”, nu consumaţi decât alimente produse local. Astfel, limitaţi răspândirea CO2 în atmosferă în cursul transportării produselor (multe sunt animale şi legume care riscă să dispară datorită schimbărilor climatice datorate creşterii gazelor cu efect de seră) şi susţineţi producătorii din regiunea dvs. care cultivă sau cresc specii indigene.

Bineînţeles, acest lucru implică de asemenea consumul de fructe şi legume de sezon. Deseori, acestea au o calitate gustativă mai bună – mai ales dacă sunt bio – decât echivalenţii lor internaţionali (a căror cultură poate necesita mari cantităţi de îngrăşăminte şi pesticide chimice şi un transport foarte poluant), nu pierdeţi nimic în schimb!

Sursă informații: 52 de sfaturi pentru biodiversitate – Comisia Europeană/Direcția Generală pentru Mediu

Surse foto: http://www.organicangels.com/blog/eating-local-how-to-eat-like-a-locavore/

http://www.mon-panier-bio.com/blog/pourquoi-manger-bio/

http://www.contrepoints.org/2011/12/07/59325-manger-bio-ne-devrait-pas-etre-un-acte-politique

https://thriftyandgreen.com/content/sustainable-food-5-reasons-eat-local

http://blog.dongenova.com/

http://triplecordcsaorganicproduce.wordpress.com/2011/03/29/lady-locavore-reaches-10000-hits/

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2394572,00.asp

http://enjoymentland.com/2009/02/21/locavore-version-10-submitted-to-the-app-store/

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress