Veste bună, pentru doamne, primită chiar de 8 Martie!

De la cine? De la Fundaţia Vier Pfoten, într-un comunicat, alături de urarea de „La mulţi ani!”, pe care o întoarcem însutit către doamnele de la Vier Pfoten.

Putem striga…VICTORIE!!!!! De ieri, 11 martie, a intrat în vigoare interdicţia totală privind comercializarea cosmeticelor testate pe animale!!

Chiar de Ziua Internaţională a Femeii, doamnele au primit o veste extraordinară: începând de anul acesta, vor putea să cumpere şi să folosească produse de înfrumuseţare care nu conţin ingrediente noi testate pe animale.

showerbunny1VIER PFOTEN ne-a anunţat cu multă bucurie faptul că, începând de ieri, 11 martie, importul şi vânzarea de produse sau ingrediente cosmetice testate pe animale vor fi complet interzise în spaţiul UE, fără excepţii. Mult aşteptata interdicţie marchează o victorie uriaşă pentru toţi cei implicaţi în lupta împotriva testelor de laborator pe animale.

Începând de pe 11 martie, nici o companie din Uniunea Europeană, inclusiv din România, nu va mai putea să comercializeze produse cosmetice care conţin ingrediente noi testate pe animale. Interdicţia vizează toate produsele cosmetice de înfrumuseţare sau articolele de toaletă, respectiv săpunuri, şampoane, pasta de dinţi, geluri de duş, creme, rujuri, mascara, farduri etc.

Ca urmare a campaniilor intensive împotriva cosmeticelor testate pe animale şi a presiunilor venite din partea opiniei publice, legislatorii UE au votat prima oară în favoarea acestei interdicţii totale în anul 1993. Intrarea în vigoare a interdicţiei era programată pentru 1998, însă termenul limită a fost amânat în mod repetat. În 2003, Amendamentul 7 la Directiva Cosmetice (76/768/EEC) stabilea intrarea în vigoare a interdicţiei în două etape, în 2009 şi 2013. În prima etapă, a fost interzisă efectuarea de teste pe animale pentru noi ingrediente de cosmetice în spaţiul UE, urmând ca în martie 2013, interdicţia să se extindă asupra importului şi comercializării de noi ingrediente testate pe animale în afara spaţiului UE.

Industria cosmeticelor a făcut presiuni importante asupra UE pentru amânarea interdicţiei totale, pe motiv că nu există metode alternative de testare suficient de sigure. VIER PFOTEN, alături de alte organizaţii pentru protecţia animalelor, a cerut insistent ca data limită de 11 martie să fie respectată. Sute de mii de cetăţeni europeni au sprijinit aceste campanii prin semnături şi mesaje adresate Comisiei Europene.rabbit

Aceasta victorie extraordinară pentru soarta a mii de animale reprezintă un semnal puternic la nivel internaţional, menit să convingă companiile din industria cosmetică să renunţe la testele pe animale, în special în China.

Este o zi extrem de importantă pentru mişcarea pentru protecţia animalelor şi pentru toţi cetăţenii europeni care nu vor să mai audă de testele pe animale”, a declarat Veronica Tulpan, director de programe naţionale VIER PFOTEN.

Ştirea intrării în vigoare a interdicţiei a fost salutată de Ian Somerhalder, starul din serialele „Lost” şi „Jurnalul unui vampir”: „Felicitări şi mulţumiri VIER PFOTEN şi tuturor susţinătorilor săi pentru că au reuşit să facă un pas important în protecţia animalelor. Salut decizia UE de a interzice total testarea cosmeticelor pe animale. Oamenii chiar pot muta munţii din loc. A venit timpul ca şi restul lumii să se trezească şi să spună la revedere pentru totdeauna testelor pe animale pentru cosmetice. Compasiunea pentru animale trebuie să fie mai importantă decât profitul”.

Ian_Somerhalder_Renee_Scott-1200-4 300[1]Ian Somerhalder este un mare susţinător al organizaţiilor ecologiste şi pentru protecţia animalelor, având propria sa fundaţie prin care încearcă să convingă opinia publică de importanţa protejării mediului şi animalelor.

Potrivit unei estimări a Comisiei Europene, peste 27.000 de animale vor fi cruţate anual de testele chinuitoare din laborator, o data cu intrarea în vigoare a noii interdicţii. VIER PFOTEN face un apel către toate statele lumii să urmeze exemplul UE şi să implementeze o legislaţie similară asupra produselor şi ingredientelor din cosmetice.

Foto: Renee Scott/VIER PFOTEN

Sursă informaţii: Comunicat de presă Vier Pfoten, primit prin amabilitatea doamnei Livia Cimpoeru, Press Officer VIER PFOTEN Romania 

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
1 comment on this postScrie-l pe al tau!
  1. Asta chiar este o veste extraordinar de buna!

Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2023 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress