Campinguri de vacanță în Europa

Vrei să pleci în Europa și nu știi ce să alegi, însă îți dorești să ai libertate de deplasare, dar și confort? Atunci iți oferim ca soluție campingul!

Vă prezentăm unele dintre cele mai moderne, complexe, sigure și căutate campinguri din Europa:

 • SPIAGGIA E MARE, ITALIA

SPIAGGIA E MARE, ITALIA

Numele locului se traduce plajă și mare, fiind localizat chiar pe Coasta Adriatică. Stațiunea cuprinde o plaja lungă și se află lângă gura de vărsare a râului Po, un sanctuar al sălbăticiei.
Sunt o mulțime de activități în aer liber de făcut, de la privitul păsărilor la plimbatul cu bicicleta sau cu barca de-a lungul coastei. În camping gasiți un restaurant, o pizzerie si un bar. Puteți să vă aprovizionați cu paste și vin din supermarketul campingului, puteți cumpăra carti si închiria biciclete. Mai sunt amenajate tot aici un loc de joacă si o piscina puțin adâncă pentru cei mici, dar si o camera cu jocuri pentru copii. O săptămână de vacanță la cort în campingul SPIAGGIA E MARE ar putea să ajungă și la 670 euro de familie.

 • CAMPING DE L’ATLANTIQUE, REGIUNEA BRETANIA DE VEST

CAMPING DE L’ATLANTIQUE, REGIUNEA BRETANIA DE VEST

Un parc acvatic și un campus de  vacanță, ce cuprind  nisipurile albe ale  golfului Beg-Meil, într-unul singur loc, respectiv campingul De L’Atlantique, din regiunea Bretania de Vest. Puteți avea parte de distracție în familie, seară de seară la bar – karaoke, spectacole de magie sau chiar discotecă. O asemenea vacanță ar putea să vă coste circa 1000 de euro (pentru o familie de adulți și până la 3 copii).

 • DEL GARDA, LACUL GARDA, ITALIA

DEL GARDA, LACUL GARDA, ITALIA

Dacă te hotărăști să campezi aici, vei sta chiar pe marginea lacului și mai ai la dispoziție 2 piscine normale  plus o piscina pentru copii. Distracția de seara e asigurată și include o discotecă pentru copii. De asemenea, exista și o sala de jocuri.

 • DUINRELL, OLANDA

DUINRELL, OLANDA

Simte adrenalina celui mai bun camping al Olandei, chiar lângă parcul de distracții Duinrell și parcul acvatic Tiki. Parcul Tiki din apropiere este cel mai mare parc cu tobogane acoperite din Europa având peste 1000 de metrii de tobogane  de la toboganul de mare viteza Tyfoon la cel de mica viteza Lazy River. Campingul se află  la doar 48 de kilometri depărtare de Amsterdam.

 • CAMPING LA PRESQUILE DE CHAMPAUBERT, CHAMPAGNE

CAMPING LA PRESQUILE DE CHAMPAUBERT, CHAMPAGNE

Acest campus retras de 4 stele se află în regiunea Champagne-Ardenne a Frantei, chiar pe țărmul lacului Der-Chantecoq – cel mai mare lac artificial din Franța – unde poți pescui, înota sau naviga. Numele lacului e cam greu de pronunțat așa că localnicii îi spun doar Der.
Campingul se află într-un loc verde al Franței, unde pădurile și lacurile sunt protejate asemenea unui parc național.

 • LA GRANDE METAIRE, REGIUNEA BRETANIA DE SUD

LA GRANDE METAIRE, REGIUNEA BRETANIA DE SUD

Campingul se află la Carnac în sudul Bretaniei, impregnat cu istoria antică. Lecțiile de scufundat, piscina cu tobogane, traseele de aventuri, și altele, fac Le Grand Metaire special. Poți închiria hidro-biciclete, poți pescui, juca volei sau să tragi cu arcul în acest camping plin de viață..

 • CAMPING LE CHENE GRIS, NORDUL PARISULUI

CAMPING LE CHENE GRIS, NORDUL PARISULUI

Acesta este cel mai apropiat camping de Paris. Campatul este mult mai ieftin decât un hotel în centrul orașului. Camping Le Chene Gris se află la 12 kilometri de Disneyland – un drum de 20 de minute– si este aproape de parcul Asterix. Stația de tren Pommeuse este foarte aproape și în 45 de minute ești în centrul orașului. Dezavantajul major este ca rulotele se încălzesc foarte tare în mijlocul verii, dar sunt câteva piscine pentru a te răcori.O asemenea ieșire poate costa 660 euro pentru 6 persoane.

 • PLAYA MONTROIG, CATALONIA

PLAYA MONTROIG, CATALONIA

Acest camping este foarte aproape de plaja Costa Dorada, iar parcul tematic PortAventura este la mica distanta (18 km); de asemenea, te poți înscrie la tururi cu ghizi de la Playa Montroig, poți vizita vinăriile locale, o fabrica de ulei de măsline și satele pescărești de-a lungul coastei.

 • VILANOVA PARK, COSTA BRAVA

VILANOVA PARK, COSTA BRAVA

Campingul este situat la doar 30 minute de Barcelona, și deține o mini gradină zoologică, ce  este ca un magnet pentru copii, mai ales atunci când vrei să le distragi atenția de la enormul complex de piscine de la Vilanova Park  de pe Costa Brava.

 • LA BRASILIA, SUDUL FRANTEI

LA BRASILIA, SUDUL FRANTEI

Un parc cu tentă sportivă, cu acces direct la minunata plajă de la Canet-Plaget, în colțul Roussillion din sudul Franței. Activitățile sunt diverse, de la  fotbal, badminton, tenis sau volei, la înot în piscina sau în mare, sau chiar la preocupări mai tradiționale, cum ar fi trasul cu arcul sau pescuitul pe mare.

 • PLAYA TROPICANA, SPANIA

PLAYA TROPICANA, SPANIA

Dacă vă doriți condiții de lux în camping, atunci nu trebuie să ratați campingul Playa Tropicana, situat foarte aproape de plaja. Are toate facilitățile pentru a face șederea mai ușoară și mai plăcută: un supermarket cu o varietate de produse și prețuri accesibile, un bar-restaurant, posibilitatea de demipensiune sau pensiune completă, un salon de înfrumusețare, loc de joacă, piscină, piscină interioară, jacuzzi, facilități sanitare moderne, Wi-Fi în întreg camping.

 • CAMPING AUREL VLAICU, JUDEȚUL HUNEDOARA, ROMÂNIA

CAMPING AUREL VLAICU, JUDETUL HUNEDOARA, ROMÂNIA

Este un camping micuţ, care are în spate chiar şi un mini bazin de înot. Se ajunge foarte ușor, urmând drumul din Sebeș, spre Orăștie, pe DN 1. Administratorii sunt olandezi. Fiecare loc de campare dispune de stâlp de electricitate, iar duşurile şi toaletele sunt separate pentru femei şi bărbaţi.

Pentru că ne apropiem de sezonul cald al anului vă propunem următoarea temă de discuție: camping sau hotel? Ce alegeți?

Surse:

http://www.turisteuropa.ro/tag/cele-mai-tari-campinguri-din-europa

http://ro.campingcompass.com/

http://www.bloguldecalatorii.ro/2009/08/campinguri-din-romania.html

http://snake2901.skyrock.com/

http://www.gardalake.com/place/camping-del-garda-castelnuovo-del-garda/

http://www.unterkunft.de/accommodation/5758/

http://www.lagrandemetairie.com/en/74/locate-la-grande-metairie/zoom-10/

http://www.toocamp.com/location-camping-pommeuse/camping-le-chene-gris-c27123.html

http://www.campingycasas.com/camping-playa-montroig-resort-tarragona/

http://www.travel-fact.com/spain/costa_azahar/alcossebre/alcossebre.htm

http://empresariosalcossebre.com/Empresa.php?idioma=&idepigrafe=23&idsubepigrafe=29&idempresa=90

Despre autor
Licentiata in Stiinta Mediului, in prezent masteranda la Facultatea de Geografie(UB) - specializarea Climatologie-Hidrologie.
1 comment on this postScrie-l pe al tau!
 1. Ei da, este tot ceea ce visam in vacanta asta: undeva in Romania (Campingul din Hunedoara), departe de lumea deslantuita….

Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress