O vacanţă într-o…bulă!

Anul trecut, designerul Pierre Stephane Dumas a prezentat invenţia sa – bule transparente, proiectate cu tot confortul unor camere, care permit oamenilor să doarmă în natură, bucurându-se de tot ce le oferă aceasta, putând să admire peisajul, să aibă senzaţia că dorm sub cerul liber şi, de ce nu, să numere stelele de pe cer! Scopul lui a fost de a crea un spaţiu portabil dar şi confortabil, care să ofere bucuria de a petrece clipe de neuitat în mijlocul naturii, prilejul de a trăi acele sentimente unice ce se “nasc” doar când suntem în natură, fără însă a perturba zona respectivă. Deşi invenţia sa este deosebit de ispititoare, nu foarte mulţi oameni îşi permit să o cumpere la preţul de 7766 de euro (10.987 dolari SUA).

Din fericire pentru cei dornici să experimenteze asemenea nopţi, cu somn “transparent” în natură, ca să mă exprim mai plastic, în Franţa s-a deschis recent hotelul Attrap’Rêves, care oferă clienţilor săi, în locul camerelor clasice de hotel, o gamă largă de bule complet mobilate, aflate în diferite locaţii pitoreşti.

Attrap’Rêves are locaţii în Allauch şi Puget Ville şi în curând îşi va prezenta bulele şi în La Bouilladisse. Bulele sunt toate situate la distanţă mică de cea mai apropiată localitate dar şi de o clădire principală, care asigură posibilitatea de a servi masa şi de a închiria telescoape sau de a folosi un jacuzzi în aer liber şi alte facilităţi. Fiecare bulă se află într-o zonă împădurită, pe un postament rigid, din lemn, aflat lângă o toaletă, de asemenea, de lemn.

Singura modalitate de a ajunge la orice bulă este de a străbate pe jos calea de acces individuală, proprie fiecărei amenajări de acest gen, care le oferă clienţilor siguranţa că nu sunt deranjaţi. Fiecare bulă este plasată într-o zonă deosebit de pitorească, câteva din cele aflate în Allauch, de exemplu, având vedere către portul din apropiere.

O bulă are un diametru de 4 metri (13 picioare) şi o înălţime de 3 metri (10 picioare). O suflantă păstrează forma bulei şi asigură ventilarea aerului din interior. Bulele sunt echipate cu paturi mari, noptiere, lămpi pentru lectură, masă şi scaune, tot acest mobilier fiind conceput pentru a se potrivi unor stiluri diferite de amenajare a interiorului bulei. Clienţii pot alege stiluri diverse – un interior romantic, de exemplu, sau unul rustic. Oaspeţii pot alege, de asemenea, bule parţial sau total transparente, în funcţie de gradul de intimitate dorit.

Şi, chiar dacă se află în pădure, fiecare bulă are electricitate şi un spaţiu cu chiuvetă/duş, dotat cu apă curentă.

Poate cel mai important aspect, cazarea într-o asemenea bulă costă aproximativ la fel de mult ca în orice altă cameră de hotel ce se respectă. Preţurile încep de la 109 euro (137 $) şi ajung până la 499 euro (625 $), în funcţie de locaţie, anotimp şi facilităţile alese pentru şedere.

Ce spuneţi, dragi prieteni Greenly, de o noapte petrecută într-o bulă de acest gen? Sau tot mai bine ne-ar fi într-un cort? Poate unul cu partea superioară transparentă? Sunt tare curioasă ce părere aveţi!

Surse foto şi informaţii: http://www.gizmag.com/french-bubble-hotel/22718/

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress