De iarna: cum ajutam animalele?

Iarna pune probleme animalelor nu doar din cauza frigului, ci mai ales din cauza lipsei de hrana. Multe specii sunt dependente de fructe sau seminte, care se gasesc cu greu in aceasta perioada. Iata cateva sugestii pe care le putem urma pentru a le ajuta sa treaca peste iarna cu bine.

  • Toamna se culeg fructele! Insa daca lasam cateva mere in pom si niste struguri in vie, vom aduce un serviciu important animalelor care depind de acestea pentru a trece iarna cu bine. In plus, vom avea intotdeauna vizitatori neasteptati.
  • Cei care au un nuc sau un alun in curte, ar putea sa lase cateva zeci de fructe pe jos, neculese. Pentru ceilalti, exista varianta crearii de mici rezerve de nuci, in locuri ferite de zapada (insa nu prea aproape de casa ori de spatiile circulate).
  • Pentru cei care stau la bloc, vizitele din partea veveritelor sau a bursucilor sunt mai putin probabile, insa puteti lasa diferite seminte sau fructe uscate pentru pasari. Vedeti aici cum sa realizati un restaurant pentru pasari.
  • O varianta mai simpla pentru restaurantul pasarilor necesita un con de pin (mai mare si complet desfacut), unt si seminte. Ungeti conul cu unt si apoi presarati semintele peste acesta. Puteti lega apoi “restaurantul” cu o sfoara de creanga unui copac.
  • Conurile de brad sunt o sursa de hrana pentru anumite specii, mai ales pe timp de iarna. Puteti lasa cateva conuri in curte pentru a le ajuta.

Sursa imaginii: http://www.playsational.com

Despre autor
Doctor in Geografie si amenajare teritoriala al Universitatii din Lille, pasionata de natura si de calatorii.
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress