De iarna: restaurantul pentru pasari

In sezonul rece este dificil pentru pasari sa gaseasca suficienta hrana, in special daca ninge abundent. Le putem ajuta sa treaca peste aceasta perioada prin confectionarea unui sistem simplu si eficient de hranire: restaurantul cu seminte.

Aveti nevoie de doua sticle de plastic, un creion (sau o pensula) si un meniu cat mai variat de graunte.

Taiati fundul uneia dintre sticle. Apoi faceti doua gauri in acesta si doua in partea superioara a celeilate sticle, asa cum este indicat in imagine. Trebuie sa puteti uni cele doua parti cu ajutorul creionului.

Umpleti sticla cu diferite feluri de seminte. Eu am folosit malai si arpacas, insa puteti utiliza si orez, seminte de floarea soarelui, mei sau orice poate fi pe gustul pasarilor. Atentie, grauntele trebuie sa aiba o dimensiune cat mai redusa!

Uniti cele doua parti cu ajutorul creionului si intoarceti sticla cu gura in jos. Semintele se vor scurge in recipient, iar “aprovizionarea” va fi facuta automat din sticla, pe masura ce acestea vor fi consumate de pasari.

Restaurantul poate fi amplasat in curte sau pe balcon si va deveni in mod sigur un centru de atractie pentru toate pasarile din zona. Alte modalitati prin care puteti ajuta fauna locala pe timp de iarna, intr-un articol viitor.

Pofta buna!

Despre autor
Doctor in Geografie si amenajare teritoriala al Universitatii din Lille, pasionata de natura si de calatorii.
4 comentarii la acest articolScrie-l pe al tau!
  1. Precizare importantă pentru cei care dau pentru prima oară de mâncare vrăbiuțelor: fiind precaute nu se vor atinge de mâncare timp de o săptămănă sau chiar mai mult. Asta nu înseamnă că nu au observat gestul! Perseverați. După ce se obișnuiesc vor veni în număr mare. Sunt foarte simpatice!

    • Asa este. Eu inca le astept – si am “deschis” restaurantul acum 3 zile. S-ar putea sa apara si invitati surpriza, nu doar vrabiute. Va tin la curent.

  2. iubesc vrabiutele……sint mici si tupeiste…..:-))))) si eu vreau sa deschid un mic restaurant …am nevoie de idei….e ok ideea ta dar trebuie ar fi fost bine ca aceasta cantina sa aiba si acoperis altfel se face totul un maglavais cind ploua….ai cumva vreo idee cum sa facem restaurant ptr,pasarele din cutii mari de conserve de exp.?..ori din orice alt matterial rezistent..simplu dar rezistent….astept!

1 pingback on this post
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress