Cadourile lui Mos Craciun

Craciunul este una din cele mai importante sarbatori religioase, este sarbatoarea Nasterii Domnului, prilej de bucurie, pace si liniste spirituala. Craciunul ii introduce pe oameni intr-o atmosfera magica, este o zi in care se daruieste si se primeste multa iubire si caldura sufleteasca. Craciunul reprezinta momentul magic al reinnoirii si renasterii.
Ne pregatim din vreme pentru a celebra Nasterea Mantuitorului, prin postul din jumatatea lunii noiembrie, perioada de introspectie sufleteasca ce are darul renasterii spirituale a fiintei umane.

Sarbatoarea Craciunului este asociata cu daruirea cadourilor. O amintire foarte frumoasa o am din copilarie, din seara de Ajun. Eu si sora mea ne-am gandit sa il asteptam pe Mos Craciun…insa se facuse destul de tarziu si Mosul intarzia sa apara iar noi eram asa nerabdatoare sa il vedem ! Cand aproape adormisem, tata ne-a strigat sa venim repede  la usa…acolo era un sac cu bunatati, nu imi aduc aminte daca mai era ceva in plus, dar ce imi amintesc cu certitudine este faptul ca pornind de la sacul cu bunatati, pe aleea spre poarta, erau urmele pasilor lui Mos Craciun in zapada! Parintii ne priveau cu dragoste stiind ca mai presus de cadouri este important sa pastram spiritul Craciunului.

Gandindu-ma la acea frumoasa noapte, imi amintesc ce spunea Janice Maeditere: “Craciunul nu consta in a ne deschide cadourile catre cei iubiti, cat a ne deschide inima catre ei.” Cel mai important este sa daruim celor dragi iubirea noastra ! Insa “Fără daruri, Crăciunul nu este Crăciun”, spunea prozatoarea americană Louisa May Alcot.

Sa nu transformam Sarbatoarea Craciunului intr-o sarbatoare comerciala, in care cadourile sunt aranjate folosind mult ambalaj care ulterior va fi aruncat, stiindu-se ca numarul deseurilor din ambalaje creste alarmant in perioada Sarbatorilor de iarna. Sa cream cadouri originale, fara multe ambalaje si daruite din suflet, caci sunt cele mai apreciate!

Nu trebuie sa “alergam” dupa cadouri scumpe sau sofisticate, pentru ca nu vor  fi la fel de valoroase ca si cadourile facute de noi. Timpul pierdut in mall-uri pentru alegerea cadourilor se poate transforma intr-o plimbare prin padure sau in parc, pentru alegerea “materialului” daruit de natura, in vederea realizarii cadourilor iar aceasta solutie este la indemana tuturor. Am sa va spun cum am realizat un cadou original.

Aveti nevoie de cateva ghinde, castane, bilute mici, ramurele de arbusti si chibrituri.Vom face reni foarte frumosi. In partea inferioara a castanei se introduc 4 bete de chibrituri pe post de picioare, iar in partea superioara a castanei se mai introduce un bat de chibrit, la capatul caruia vom pune ghinda. In partea superioara a ghindei, vom introduce 2 ramurele pe post de coarne si cu lipici vom atasa pe suprafata ghindei 2 ochisori din bilute. Este foarte usor de facut iar pentru copii rezultatul este uimitor!

Si pisicutei mele ii plac renii!

Indiferent de varsta, in preajma Craciunului cu totii ne bucuram, ca niste copii, pentru fiecare mic cadou primit si sunt sigura ca multi adulti si-ar dori, dar nu mai indraznesc, sa ii scrie o scrisoare lui Mos Craciun.

Sa aveti Sarbatori cu bucurie! Sa primiti cadouri oferite din suflet si sa le daruiti asemenea si sa incercam sa estompam numarul deseurilor menajere stranse in perioada Sarbatorilor de iarna !

Craciunul este sarbatoarea vietii si a luminii, a soarelui invocat in cea mai lunga noapte a anului (corespunzatoare solstitiului de iarna), pentru a capata puteri si a invinge intunericul, iar ziua sa inceapa din nou sa creasca !

Craciun Fericit!

Articol realizat de Ionela Marin

Despre autor
Acest user este dedicat tuturor colaboratorilor Greenly! Studenti, masteranzi, doctoranzi sau pur si simplu oameni din intreaga tara, din intreaga lume care impart aceeasi pasiune, ecologia. Si isi doresc sa-si imparteasca ideile prin intermediul revistei Greenly. Le multumim din toata inima!
2 comentarii la acest articolScrie-l pe al tau!
  1. Bravo! Cea mai frumoasa perioada!

  2. Multumesc pentru apreciere, Ionut ! Perioada Sarbatorilor de Iarna este Magica ! Atunci ne deschidem sufletul catre cei apropiati, suntem mai buni si mai iertatori !

1 pingback on this post
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress