Destinații ECO – episodul 4: din Costa Rica, Chile, Indonezia, Bolivia

În acest ultim episod [din seria aceasta, cine știe!? :)], ne continuăm drumul spre destinații eco de pe alte continente.

Natură

Hanul de la Coyote Mountain, Costa Rica

Deși aspectele luxoase nu lipsesc, această locație aparține unei rezervații naturale. Cabana, cu 4 dormitoare, a folosit cherestea ecologică la construcție, are o morișcă eoliană și iluminare de la sursă solară. Apele gri merg mai departe către udarea livezii, iar conducerea încurajează carpoolingul. Livada proprie și fermierii din regiune asigură alimente naturale, cei angajați fiind, cum este de înțeles, numai localnici. Hanul promovează conservarea orhideelor și reîmpădurirea zonei.

Destinatii Eco 4

Destinatii Eco 4

Această destinație vă propune descoperirea împrejurimilor, a culturii locale, a florei și faunei (îndeosebi păsări colibri, leneși sau coioți), lecții de bucătărie specifică, călărit, vizite la plantațiile de cafea, dar și drumeții către vulcanul Arenal, din Parcul Național Carrara.

Destinatii Eco 4

Destinatii Eco 4

http://www.cerrocoyote.com/

Aventură

EcoCamp Patagonia, Chile

Odată cu certificarea în management de mediu, această locație din inima peisajului de granit a Parcului Național Torres del Paine, a devenit o destinație și mai specială. Complexul cuprinde domuri geodezice, ce amintesc de colibele tradiționale ale nomazilor și nu este îngrădit. Astfel, turiștilor le este garantată experiența întâlnirii cu iguane, iepuri, pume, vulpi, sconcși sau cincile.

Destinatii Eco 4

Destinatii Eco 4

Sentimentul de sălbăticie și arhitectura eco atrag numeroși oaspeți. Domurile sunt construite pe structuri supraterane și sunt decorate cu obiecte tradiționale. Se folosește energia solară pentru iluminare, iar emisiile de CO₂ produse de transportul turiștilor, sunt răscumpărate anual. Tabăra Eco vă invită la sporturi extreme, drumeții, cățărări și alte expediții, profitând de panorama impunătoare.

Destinatii Eco 4

Destinatii Eco 4

http://www.ecocamp.travel/

Timp liber

Pensiunea Eco Udayana, Indonezia

Complexul, întins pe 30 ha de savană pe Culmile Jimbaran, este deținut de o universitate. Detaliile arhitecturale cuprind trăsături balineze și piese de mobilier tradiționale. Mâncarea de la restaurant este organică, iar dușurile sunt în aer liber, înconjurate de ferigi. În construcție s-a profitat de efectul vântului, utilizând coloane și verande umbrite. Pensiunea folosește energia solară pentru apa caldă și iluminat și depozitează și apa de ploaie. De asemenea, pentru irigarea grădinii s-a luat în calcul o stație de tratament biologic a apei reziduale.

Destinatii Eco 4

Destinatii Eco 4

Pensiunea promite o priveliște de neuitat, cultură locală bogată, înot și alte sporturi nautice.

Destinatii Eco 4

Destinatii Eco 4

http://udayanaecolodge.com

Cultură

Complexul ecologic Chalalán, Bolivia

În pădurea tropicală amazoniană din Bolivia, în inima Parcului Național Madidi, pe malul Lacului Chalalán, complexul turistic maximizează contactul cu natura. Fiind centru al biodiversității, Madidi ascunde și comoara unui trib. Oaspeții pot fi maximum 28, iar șederea de la 4 la 6 zile.

Destinatii Eco 4

Destinatii Eco 4

Clădirile, cu pereți de palmier și acoperiș din frunze tot de palmier, sunt facil de înlocuit. Se colectează apa de ploaie. Fondurile strânse sunt folosite pentru dezvoltarea comunității locale, care însăși gestionează complexul. Aproape toate drumurile se fac cu barca. Turiștii sunt invitați la ateliere de meșteșuguri diverse, muzică și dans, plimbări, drumeții, expediții și ornitologie.

Destinatii Eco 4

Destinatii Eco 4

http://www.chalalan.com/

Sursă informații: Alastair Faud-Luke - “Călătorii Eco”, 2009, editura Vellant

Vezi și primul, al doilea și al treilea episod Destinatii Eco

Despre autor
Absolventa a Facultății de Geografie (UB) - specializarea Știința Mediului și a masterului de "Dezvoltare Durabila" - Universitatea Ecologica.
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress