Un lac ucigaș, legendar
În acest articol, veți afla despre latura legendară a Lacului Roşu (cel mai mare lac de baraj natural din România), dar și câteva aspecte privind calitatea apei. Lacul Roșu se află situat în…
Natura vorbește
Natura vorbește. O auzi, dar… o asculți? Trăim într-o lume agitată… Uităm să ne oprim și să ne ascultăm unii pe alții. Natura vorbește cu noi, a făcut-o dintotdeauna. Când ai ascultat ultima oară…
O sansa pentru lupii din Romania prin proiectul de conservare WOLFLIFE
Pe data de 1 iulie 2014 la Focșani, a luat startul WOLFLIFE, primul proiect de conservare din România dedicat exclusiv lupului care primeste finanțare de la Comisia Europeană prin programul Life+ ,,Natură și…
Renaturarea luncii Dunării, beneficii pentru oameni și natură
Astăzi, 12 August 2014, este ziua când WWF-România a demarat încă un proiect de conservare, ce are drept obiectiv renaturarea luncii Dunării, propice pentru dezvoltarea socio-economică a comunităților locale. Un plus pentru natură,…
De ce sunt importanți fluturii?
Fluturii sunt acele insecte din ordinul Lepidoptera care uimesc prin ciclul lor de viață deosebit, de la omidă, la pupă și adult cu aripi curios colorate. Toți ne bucurăm de diversitatea lor, mai…
Amintiri din Masivul Ciucaș… ce rămân dincolo de ploi, vânt și greutăți
„Semeț și dur ca o cetate, acest ținut al coloșilor de piatră, Ciucașul, se dăruie, parcă pe măsură ce te apropii de el, dezvăluindu-și frumusețile treptat. Natura, atât de darnică aici, a creat…
Cum poate muri râul Topolog?
Pe forumurile și blogurile pasionaților de turism alpin, pericolul de pe Topolog și distrugerile de pe Capra sau Sâmbăta sunt printre subiectele cel mai intens dezbătute. Circulă povești reale despre cum cei doi…