Echipa Greenly

Echipa noastră este foarte tânără, formată din oameni pasionaţi şi entuziaşti, iubitori de mediu, natură şi frumos, cu o bună pregătire ştiinţifică dar şi cu har în „mânuirea cuvintelor”.

Initiatorii si coordonatorii proiectului (fondatorii revistei):

1229962_10201415171574501_1653641907_nValentina-Mariana Mănoiu - Coordonatoarea echipei - Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie, Universitatea din București. In ce școli și instituții a învățat? Câteva: Facultatea de Biologie (UB) – licența (1990); Academia Istropolitana, Bratislava, Slovacia – specializare în «Environmental Planning and Management» (1992-1993); Facultatea de Geografie (UB) – doctorat în Științe ale naturii, specializarea Geografie (2005); TUV Karpat, București și TUV Thuringen, Germania – curs auditor mediu (iunie 2011), curs Managementul deșeurilor (februarie 2012). A scris cărți și articole, toate cu tematici de mediu, a participat la contracte de cercetare și în proiecte de cercetare naționale și internaționale, preponderent în domeniul mediului. Preda cursuri și susține seminarii la disciplinele: Poluarea mediului, Monitoringul integrat al mediului, Gestiunea durabila a deșeurilor, Atmosfera și calitatea aerului, Poluarea apelor, Calitatea apelor. Iubește nespus oamenii. Adora limba și cultura franceze, fiind Ambasadoarea în Romania a Școlii de limba franceza Azurlingua din Nisa, Franța, pe al cărei blog a publicat peste 100 de articole. Dependenta de muzica și lectura. Îndrăgește călătoriile. CV-ul coordonatoarei poate fi vizualizat aici: http://www.unibuc.ro/prof/manoiu_v_m/ sau aici: http://www.unibuc.ro/e/prof/manoiu_v_m/

Responsabilitatea Greenly: coordonarea echipei de redactori, propunerea unor teme și subiecte noi, promovarea revistei.

Sebastian Ionescu – Webmaster Greenly, de la 1 mai 2013.

Redactorii Greenly:

Magda Baidan – a terminat un master în domeniul mediului, la Facultatea de Geografie din cadrul Universității din București. In prezent, doctoranda la Lille, Franța și fidela ideilor și proiectelor care i-au conturat preocupările din studenție. A considerat atunci ca informația și educația de mediu reprezinta pași siguri și eficienți în formarea responsabilității de mediu și a capacității de a face alegerile corecte nu doar pentru noi, oamenii, cât și pentru mediul înconjurător; după ce a trecut prin mai multe experiențe de informare și educare în acest sens, regăsește în Greenly Magazine o adevărată oportunitate de a-i ajuta pe cititorii noștri sa devina mai apropiați de tot ceea ce înseamnă mediu. Responsabilitatea Greenly: subiectele cu tematica despre biodiversitate.

Alexandra Petreabsolventa a specializării Știința Mediului și a masterului Evaluarea Integrata a Starii Mediului, din cadrul Facultății de Geografie (UB). In prezent, ocupa postul de Specialist GIS și calitatea mediului, în cadrul firmei WESTAGEM. De-a lungul timpului, s-a implicat în proiecte legate de protecția mediului, precum Let’s Do It, Romania! și Cercul de Mediu. Ii place sa călătorească și este pasionata de arta în diversele ei forme.

Responsabilitatea Greenly: subiectele cu tematica despre aer.

Moroșanu Gabriela-Adina – doctorand la Facultatea de Geografie. Îmi place să cred că prin ”lecțiile de mediu” predate de fiecare din noi, cei ce scriem în revista Greenly, aducem în vizorul cititorilor viziunea și simțirea noastră asupra lumii înconjurătoare, învățându-i să o privească mai științific, mai inventiv sau mai poetic. Răbdătoare în tot ceea ce vreau să întreprind, caut să găsesc certitudinea în lucruri și în faptele oamenilor cu care interacționez, mă împrietenesc sau lucrez. Oportunitatea de a fi redactor la revista Greenly reprezintă un gol din activitatea mea studențească ce a fost umplut cu cele mai frumoase roade ale unei științe precum Geografia: cuvintele și chintesența lor, hărțile și imaginile. Îmi doresc ca în viitorul apropiat, Geografia să devină unul din domeniile esențiale ale societății, să i se recunoască indispensabilitatea și complexitatea. Responsabilitatea Greenly: Arii Protejate.

Spiridon Răzvan-Mădălin - geograf, Halcrow Romania. Îi place să creadă că este o fire sociabilă şi timidă în acelaşi timp, interesată de ce se petrece în jurul său însă nu atât de mult încât să intervină acolo unde nu este invitat. Îi place natura şi consideră că fiecare om are o responsabilitate faţă de aceasta, de aceea nu a ajuns întâmplător să studieze acest domeniu. Crede în realizarea lucrurilor imposibile (aparent) şi nu îi place să fie integrat în tiparele stabilite de societate, pentru că fiecare om este unic în Univers. Responsabilitatea Greenly:  subiectele cu tematică despre apă.

Ioana Stoicescu – doctoranda la Facultatea de Geografie. De asemenea, este fotograf acreditat și co-autor de CD-uri educationale pe teme Eco si nu numai. Promovează cu înverșunare grija fata de animale, reutilizarea creativa a deșeurilor casnice, precum și conceptul de Școala Prietenoasa. Iubește sunetul ploii, culorile toamnei, plimbările pe malul marii și expedițiile subacvatice. Responsabilitatea Greenly: subiectele cu tematica despre energie.

Cristina-Sânziana Buliga – absolventa a Facultății de Geografie, Universitatea din București, specializarea Știința Mediului, și a masterului de Dezvoltare Durabilă de la Universitatea Ecologică. Semestrul petrecut cu bursa Erasmus în Liverpool, Anglia, a determinat-o în plus sa îndrepte mentalitatea celor din jur într-una verde. A fost voluntar și asistent pe managementul capitalului natural în Asociația pentru dezvoltare durabilă ViitorPlus, precum și în numeroase alte proiecte naționale și internaționale. În prezent face parte din echipa AIDA (Asociația pentru Inițiative Durabile Alternative), unde primește zâmbete și le dă mai departe. :) Responsabilitatea Greenlysubiectele cu tematica despre viata eco și nu numai!

Foto_Ionut_Radu

Ionuţ Radu – Pasionat de fotografie, natură și psihologie; consideră că, având motivația corectă, oricine poate realiza orice. Responsabilitatea Greenly: subiectele cu tematica despre aer și apa.

Anca Milea- absolventă a Facultății de Geografie, Universitatea din București, specializarea Știința Mediului (2012). În prezent, e masterandă la aceeași facultate, specializarea Geomorfologie și Cartografie cu elemente de Cadastru, dar și studentă a Facultății de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu. Din martie 2012 – voluntar în cadrul proiectului Adoptă un copac! al Asociației pentru Dezvoltare durabilă ViitorPlus. Sensibilă și conservatoare, pasionată de literatură și muzică, își găsește fericirea în lucruri mărunte, în atașamentul față de locurile prin care trece, în iubirea față de oamenii frumoși cu care îi place să se înconjoare. Experiența unui semestru de studiu la Milano a fost o lecție pe care și-a asumat-o: a învățat sa fie mai tolerantă față de tot ceea ce se întâmplă în jurul ei, să fie mândră de țara ei și să respect mediul ca pe o jumătate a ființei sale. Alături de ViitorPlus a descoperit pasiunea față de păduri, despre care scrie de fiecare dată cu mult drag și entuziasm.

MartinElena-Gina Marțin – licențiată în Știința Mediului (UB) (2011), absolventă a masterului Climatologie- Hidrologie (UB) (2013). Îi place să hoinărească, îi plac călătoriile cu trenul și adoră animăluțele. Este spontană, creativă, cu har scriitoricesc, entuziastă, sarcastică şi sensibilă, în acelaşi timp.

1059557_492425357508628_2087286344_nMirela Maria Micu – absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografie (2013). Este voluntar WWF Romania și are ca hobby-uri comunicarea, lectura, media, muzica, fotografia. Este o persoană optimistă, încrezătoare, plină de forță și iubitoare de natură.

Foşti redactori Greenly:

 • Ionela Marin (decembrie 2011 – ianuarie 2013)
 • Elena Neacşu (decembrie 2011 – ianuarie 2013)
 • Nicoleta Tane (decembrie 2011 – ianuarie 2013)
 • Cristiana Călinescu (decembrie 2011 – iunie 2012)
 • Alina Costici (decembrie 2011 – aprilie 2012)
 • Gabriel Ticheru (octombrie 2012 – ianuarie 2013)
 • Florentina Stan (decembrie 2011 – iunie 2013)
 • Bogdan Olariu (decembrie 2011 – iulie 2013)

Foşti administratori Greenly:

 • Alexandru Filip – decembrie 2011-30 iunie 2012
 • Adrian Moroşanu – 1 iulie 2012-30 aprilie 2013
3 comentarii la acest articolScrie-l pe al tau!
 1. mentalitati ecologice

 2. Excelente equipo de trabajo! Muchos éxitos!

  • ¡Muchas gracias! :)

2 total pingbacks la acest articol
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress