Destinații ECO – episodul 3: din Australia, Canada, Argentina și Dominica

Părăsim continentul european și ne aventurăm în lume.

Urban

Parcul turistic Lane Cove, Australia

Parcul Național Lane Cove River este situat la 10 km de Opera din Sydney, oferind o experiență grozavă de ecoturism. Vizitatorii parcului se regăsesc aproape de natură în căsuțe echipate complet, rulotele sau corturile personale. Parcul îndeplinește standardele Australian Ecotourism and Green Globe, având emisii nule de carbon.  Aici accentul cade pe crearea și protejarea de habitate pentru diferite specii autohtone (broasca râioasă roșie cu coroană, broasca punctată de mlaștină, dragonul de apă de sud, cangurul mic de mlaștină etc.).

Destinatii ECO 3

Destinatii ECO 3

Pentru construcție s-a apelat la materiale reciclate, iluminare naturală și produse forestiere certificate. Energia folosită este cea solară, certificată Green Renewable Energy. Toaletele folosesc apa de ploaie, capetele de duș sunt cu jet redus, pe teritoriul parcului fiind amenajate 18 stații de colectare a deșeurilor din plastic, metal și hârtie. Organizația parcului susține diferite proiecte de conservare a faunei locale și este activă în sponsorizarea proiectelor școlare de protecția mediului.

Activitățile încurajate cuprind: înot, sporturi nautice, plimbări, drumeții, muncă de conservare, educație ecologică și alte activități pentru copii și nu în ultimul rând, activitățile urbane, căci, nu, orașul este la doi pași!?

Destinatii ECO 3

Destinatii ECO 3

Website: lanecoverivertouristpark.com.au

Aventură

Complexul Aurum, Canada

Complexul este situat la o altitudine de 1350 m, în apropiere de Parcurile Naționale Banff și Jasper, în Munții Stâncoși Canadieni. De aici se poate observa lacul Abraham, zona fiind înconjurată de păduri și piscuri montane. “Felul în care a fost construit reflectă un echilibru între arhitectura pasivă, tehnologia adaptată și un sistem eficient de administrare”, spune Alastair Faud-Luke.

Destinatii ECO 3

Destinatii ECO 3

Există un manual oferit spre lectură oaspeților, care îi încurajează pe aceștia către reducerea amprentei personale de carbon. În ceea ce privește construcția, predomină materialele locale, iar pentru energie există un sistem de panouri solare. Afacerea este una de familie, aceasta promovând în rândul turiștilor regândirea propriilor acțiuni și obiceiuri în activitățile din aer liber și nu numai. Ce se poate face: înot, sporturi nautice pe lacul din apropiere, drumeții, cățărări și plimbări.

Destinatii ECO 3

Website: aurumlodge.com

Fotografii: TripAdvisor

Estancia los Potreros, Argentina

În Munții Sierras Chicas, între Anzi și Pampas, se desfășoară ferma activă (estancia) Los Potreros, pe o suprafață de 2400 ha. Patru generații anglo-argentiniene au luat spre îngrijire și promovare ferma, încă din 1679. Ferma este caracterizată, cum era de așteptat, de un aspect rustic, simplu. Aici se experimentează tradiționalul creșterii vitelor, sălbăticia încojurătoare sau un meci de polo, chiar călare pe un exemplar de cai Criollos sau Paso Peruanos.

Destinatii ECO 3

Destinatii ECO 3

Se folosește energia solară și eoliană în proporție de 90%, clădirile sunt orientate spre nord pentru absorbția căldurii soarelui, apa provine de la izvor, iar sticlele și plasticul se reciclează. Ferma și-a luat angajamentul agriculturii durabile, colaborează cu organizațiile parcurilor din apropiere unde vânatul este interzis și pe deasupra sponsorizează și o școală din apropiere. Evident, forța de muncă este locală 100%.

Destinatii ECO 3

Destinatii ECO 3

Website: estancialospotreros.com

Timp liber

Hotelul Tamarind Tree, Dominica

Într-o mică țară insulară din Marea Caraibelor, hotelul prietenos, de dimensiuni mici, este situat pe o stâncă înaltă de 30m, privind spre golful Salisbury. Dispune de 9 camere, mobilate simplu, toate cu ieșire spre veranda comună. Acesta prezintă o politică ecologică oficială, lucrând mereu spre îmbunătățire. Se folosește de energia solară pentru electricitate și încălzirea apei. Sprijină conservarea broaștelor țestoase, promovează alimentele și serviciile locale, hotelul fiind în fapt o afacere de familie.

Destinatii ECO 3

Destinatii ECO 3

Vizitatorii se pot bucura de snorkelling, scufundări, alte sporturi nautice, plimbări, drumeții, mâncare tradițională și observarea balenelor în Marea Caraibelor.

Destinatii ECO 3

Destinatii ECO 3

Website: tamarindtreedominica.com

Oare unde vom ajunge în articolul următor?

Sursă informații: Alastair Faud-Luke - “Călătorii Eco”, 2009, editura Vellant

Fotografie prezentare articol: ntu.edu.sg

Vezi și primul episod Destinații Eco și al doilea episod Destinatii Eco.

Despre autor
Absolventa a Facultății de Geografie (UB) - specializarea Știința Mediului și a masterului de "Dezvoltare Durabila" - Universitatea Ecologica.
1 comment on this postScrie-l pe al tau!
  1. Foarte interesant articolul. Cred ca as alege Canada si Dominica. Felicitari si multa bafta in continuare:)

Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2022 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress