TOP 10 Locuințe realizate din materiale reciclate (Partea I)

V-ați pus vreodată întrebarea ce puteți  face cu materialele reciclate ? Cu siguranță ați putea construi un adapost pentru animalele de companie sau pentru păsări..dar o casă pentru dumneavostră ? Iată că există modele de locuințe ultramoderne și alte structuri ce pot fi construite din materiale reciclate.

Cladirile din TOP 10 LOCUINȚE REALIZATE DIN MATERIALE RECICLATE sunt construite din sticlă, carton, containere, ambarcațiuni, avione, silozuri, anvelope, ș.a.

LOCUL 10. Locuința din ANVELOPE UZATE

Milioane și milioane de anvelope ajung în depozitele pentru deșeuri în fiecare an, numai în SUA, însă multe sunt salvate pentru a fi utilizate în mod creativ: construirea de locuințe și alte structuri. Anvelopele uzate sunt un  material de construcție incredibil de solid, care ajută la reținerea căldurii în timpul iernii și păstrarea clădirii răcoroase în timpul verii.

LOCUL 9. Locuința din STICLE RECICLATE

Nu aruncați sticlele goale de bere !!! Pot fi utilizate pentru a construi o casă ! Sau, poate, un absolut uimitor templu budist din Thailanda. A fost nevoie de un milion de sticle de bere pentru a construi acest templu, care reprezintă o dovadă că materialele reciclate pot fi folosite ca adevărate materiale de construcții.

Datorită translucidității, recipientele din sticlă sunt de multe ori folosite în construcția caselor, pentru a spori iluminarea naturală și pentru un efect de vitraliu.

LOCUL 8. Locuința din RESTURI DE METAL

Un proprietar a văzut un potențial imens de refolosire a resturilor de metal. Astfel, a pus în practică ideea de a-și construi propria casă din metale folosite; ce a ieșit este o capodoperă modernă din metal reciclat, situată în nord-vestul orașului Toronto.O poartă de metal ruginită, realizată dintr-un șasiu de camion vechi, este doar o parte din elementele reciclate pentru construirea locuinței.

LOCUL 7. Locuința realizată din CARTON RECICLAT

O clădire de carton poate suna ca o structură  fragilă – ceva ce ne-am aștepta să găsim într-o suburbie săracă, nu într-un cartier suburban. Însă un astfel de material ar putea fi folosit pentru construirea unor adăposturi de urgență ieftine. Arhitecții Stutchbury și Pape au dezvoltat un sistem de case fabricate din carton, materiale 100 % reciclate, cu o membrană impermeabilă exterioară din material plastic. Rezultatul este mai mult decât satisfăcător !

LOCUL 6. Locuința din PALEȚI DE LEMN

Paleții din lemn sunt pretutindeni, aruncați în fiecare zi de către companiile care nu mai au nevoie de ei în timpul transportului de mărfuri. Cum ar putea fi  reutilizați ca material de construcție ? Ei bine, paleții din lemn sunt adesea încă în stare bună și pot fi ușor asamblați, în diverse construcții, spre exemplu, pentru construirea exterioarelor din dorința de a filtra lumina soarelui. Iată un exemplu de locuința construită din paleții de lemn.

Sursa: http://webecoist.momtastic.com.

Sursa foto: www.houtxdailyphoto.blogspot.com, www.galleristny.com, www.beercanhouse.org.

Articol realizat de Ionela Marin

Despre autor
Acest user este dedicat tuturor colaboratorilor Greenly! Studenti, masteranzi, doctoranzi sau pur si simplu oameni din intreaga tara, din intreaga lume care impart aceeasi pasiune, ecologia. Si isi doresc sa-si imparteasca ideile prin intermediul revistei Greenly. Le multumim din toata inima!
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress