Taberele de animație AIDA

Vin cu o propunere pentru voi, cei care aveți copii și adolescenți sau cei care sunteți copii și adolescenți. Taberele de animație AIDA. Recunosc, sunt implicată direct în proiect, așa de activ și entuziast, că mă ocup de coordonarea echipei de animatori și de programul de activități. Dar am atât de multă încredere în tot ce înseamnă experiența taberei pentru participanți, încât vă împărtășesc această oportunitate și aici.

De ce să îți trimiți copilul într-o tabără? sau De ce să vii într-o tabără?

Taberele oferă participanților experiențe bogate de dezvoltare personală și socială. Sunt locul unde copiii învață să se gospodarească singuri, leagă prietenii și își exprimă creativitatea. Colaborarea cu noii colegi, cererea ajutorului și gestiunea diverselor situații îi fac pe aceștia mai independenți, încrezători în forțele lor și să se simtă incluși.

Taberele AIDA

AIDA – Asociația pentru Inițiative Durabile Alternative

AIDA este o organizație tare faină, care m-a cucerit astă toamnă și care nu mi-a mai dat drumul. Ce face aceasta, pe scurt? Promovează și desfășoară programe educaționale, cultura și arta, programe de implicare civică, programe și campanii de protejare a mediului, sprijină și derulează campanii de protecție socială și de dezvoltare personală. Misiunea asociației este de a dezvolta INITIAȚIVE DURABILE!

Se bazează și promovează și voluntariatul virtual, animația și educația pentru dezvoltare durabilă.

Își desfășoară activitatea în 3 orașe din România: București, Cluj-Napoca și Buzău.

Puteți să aflați mai multe despre proiectele asociației și să vă împrieteniți cu AIDA pe Facebook: AIDA-Asociatia-pentru-Initiative-Durabile-Alternative

Taberele AIDA

Tabere de animație AIDA

Taberele AIDA se concentrează pe dezvoltarea personală a copilului și a tânărului prin intermediul animației. În perioada iulie-august 2013, echipa noastră organizează 4 tabere special pregătite pentru 4 grupuri de vârstă în cadrul Centrului Cercetășesc Nocrich din Sibiu, după cum urmează:

Tabăra roz este dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 8 – 10 ani și va avea loc în perioada: 22 – 28 iulie. În tabăra roz copiii vor lua parte la activități diverse de animație, de la ateliere de confecționat jucării, teatru de păpuși, la gătit fără foc, jocuri sportive, reciclare creativă sau drumeții.

Tabăra albastră este dedicată adolescenților cu vârste între 12 – 14 ani și va avea loc în perioada 5 – 11 august. În această tabăra adolescenții vor participa la animație de expresie, aventură outdoor, conexiune cu mediul natural, gospodărire proprie, prim ajutor, povești la foc de tabăra.

Tabăra portocalie îi așteaptă pe copiii între 10 – 12 ani, în perioada 12 – 18 august pentru animație de expresie, drumeții, jocuri sportive, storytelling, teatru de umbre, mimă, ateliere de confecționat instrumente muzicale, gătit fără foc.

Așteptăm adolescenții cu vârste cuprinse între 14 – 17 ani în perioada 19 – 25 august în tabăra verde pentru 5 zile de animație de expresie, dans modern, light painting, teatru forum, music jam sessions, creație instrumente muzicale, gătit fără foc.

Taberele AIDA

Taberele AIDA

Echipa AIDA pune la dispoziție toate materialele necesare pentru desfășurarea taberelor pentru a elimina discriminările de orice fel între participanți. Prețul pentru taberele roz, albastră și portocalie este de 700 de lei, iar pentru tabăra verde este de 400 de lei (participanții își vor aduce sacii de dormit personali și vor dormi la cort, beneficiind de toate facilitățile centrului). În acest preț intră cazarea, 3 mese pe zi, precum și toate activitățile propuse și materialele necesare desfășurării acestora pentru cele 7 zile de tabără.

Pentru înscrieri, părinții sunt rugați să acceseze site-ul www.tabereleaida.ro și să completeze formularul de înscriere din secțiunea “Tarife și înscrieri”, după care unul dintre membrii echipei vă va contacta.

Taberele AIDA

Copiii și tinerii vor fi implicați în activități de animație socio-culturală care favorizează dezvoltarea personală, socială și emoțională, abilitățile lingvistice și de comunicare, dezvoltarea fizică, cunoașterea și înțelegerea lumii și dezvoltarea creativității. Taberele AIDA sunt structurate astfel încât să atingă obiectivele de învățare specifice fiecărei grupe de vârstă.

Taberele AIDA

Animatorii noștri sunt profesioniști, toți având cel puțin un curs de animație absolvit, dar și multă experiență în domeniul educației non-formale, din proiectele AIDA anterioare, ani de voluntariat, proiecte naționale și internaționale. Pe lângă cei 2 animatori AIDA, în fiecare tabără vor fi prezenți ca animatori voluntari și 4 elevi ai Liceului Pedagogic “Spiru Haret” Buzău, specializarea animator socio-educativ.

Taberele AIDA

Informații despre oferta completă de tabere, principiile pedagogice, locația taberelor sau măsuri de calitate și siguranță, se găsesc tot pe site-ul www.tabereleaida.ro.

Educația pentru Dezvoltare Durabilă – ce înseamnă?

Asociația pentru Inițiative Durabile-Alternative are ca obiectiv principal Educația pentru Dezvoltare Durabilă. EDD are ca scop ajutarea oamenilor de a-și dezvolta aptitudini, atitudini și cunoștințe pentru a putea lua decizii informate și în interesul lor personal și al altora, acum și în viitor. Educația pentru Dezvoltare Durabilă nu este doar Educație Ecologică, este și Educație Interculturală, Educație pentru Sănătate, Educație pentru Diversitate, Educație Media, Educație antreprenorială. EDD crește oameni pentru alegeri sustenabile.

Taberele AIDA

Celor interesați, le recomand cu tot dragul aceste tabere, mai ales pentru că beneficiile sunt grozave! Și ca să știți că proiectul taberelor nu este unul impersonal pe care doar îl promovăm, vă anunț că voi fi și eu prezentă acolo! :) Cu ocazia aceasta, principiile Greenly și AIDA se împletesc, creând cadrul de dezvoltare a unor oameni frumoși, viitorul nostru.

Taberele AIDA

Despre autor
Absolventa a Facultății de Geografie (UB) - specializarea Știința Mediului și a masterului de "Dezvoltare Durabila" - Universitatea Ecologica.
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress