Priza solară

Acest tip de priză, lipită pe un geam în care bate soarele, este un sistem cât se poate de simplu şi inovativ, care elimină kilometri de cabluri. Cu toţii avem nevoie de o priză, în condiţiile în care “depindem” de gadgeturi precum telefoanele mobile, tablete, laptopuri, pc-uri şi multe altele.

window_socket5

„Am încercat să proiectăm o priză portabilă, care să poată fi folosită fără o pregătire specială”, spun reprezentanții companiei de design Kyuho Song & Boa.

18RGN4iKgsU

Priza de fereastră îți permite să îți conectezi dispozitivul în timp ce aceasta primește energie de la soare. Potrivit designerilor, acest încărcător/convertor poate fi folosit oriunde există lumină, în special în cazul în care există o utilizare limitată a energiei electrice, cum ar fi în aer liber sau în avion.

window_socket6

Dezavantajul este că dispozitivul Soket Window nu poate fi utilizat în zilele înorate/ ploioase și are nevoie de 5-8 ore pentru a se încărca complet. Undeva între avantaje şi dezavantaje am putea plasa faptul că priza poate oferi energie doar 10 ore după ce s-a încărcat.

window_socket4

Din moment ce acesta este primul produs din gama sa, cel mai probabil următoarele modele vor avea o capacitate şi eficienţă sporită. Creatorii dispozitivului nu au anunţat încă un preţ sau stocul în care acesta va fi produs.

windowsocket02

Sursa: green-report, digi24, zf, apropo

Foto: mnn, vk, giantfreakinrobot, toxel

Despre autor
Absolvent al Facultatii de Geografie (UB) - specializarea Stiinta Mediului și al masterului "Evaluarea Integrată a Stării Mediului".
4 comentarii la acest articolScrie-l pe al tau!
  1. genial dar de unde putem procura o astfel de priza?si la ce pret?

    • Din păcate nu am găsit prețul pentru această priză.

  2. Alimenteaza pana 10 ore CE? Ca daca bag in el caloriferul electric nu cred ca-l tine 10 ore sub tensiune.

  3. De unde se procura

4 total pingbacks la acest articol
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress