Lacul unde animalele mor la prima atingere a apei

Un lac din Tanzania transformă orice animal care se apropie de el în piatră. Dacă infernul este real, atunci lacul Natron din Tanzania este imaginea sa. Fenomenul natural a fost fotografiat de Nick Brandt şi acum este într-un album de artă. Lacul Natron din nordul Tanzaniei transformă animalele care se aventurează să se aşeze pe apă sau să înoate, în adevărate statui. Un singur peşte poate trăi acolo, Alcolapia alcalina – care s-a adaptat la condiţiile apei. Cât de rău poate fi? Temperatura apei atinge 60 de grade, iar pH-ul este între 9 şi 10,5. De asemenea, numele lacului nu este întâmplător. Natronul este un mix natural între carbonat de sodiu decahidrat (Na2CO3.10H20) şi bicarbonat, împreună cu mici cantităţi de sulfat de sodiu şi sare. Această substanţă a ajuns aici din cauza erupţiilor vulcanice acumulată din apropiere. Practic, animalele care ating apa sunt calcifiate.
Nick Brandt
“Nimeni nu ştie de ce mor, dar se pare că oglindirea din apă le face să fie confuze şi se lovesc de lac”, a declarat Brandt pentru New Scientist. “Apa are o concentraţie aşa de mare de natron încât ia tuşul de pe filmul meu Kodak în câteva secunde”, a spus fotograful. El a modificat pozele pentru a le aduce la viaţă, în mediul lor natural, pe apă. Animalele au fost găsite la mal. Toate fotografiile lui Brandt au fost publicate în albumul “Across the Ravaged Land“.
Nick Brandt
Nick Brandt
Sursa: adevărul
Despre autor
Absolvent al Facultatii de Geografie (UB) - specializarea Stiinta Mediului și al masterului "Evaluarea Integrată a Stării Mediului".
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2023 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress