Comunităţi în tranziţie – dezbatere Societal

Vă mai amintiţi de articolele despre evenimente responsabile şi Societal? Vă puteţi reîmprospăta memoria citind aici, aici şi aici.

Ei bine, Societal revine în articolele noastre cu o veste: întâlnire cu ONG-iştii, marţi, 30 octombrie, la ora 18 fix, la Ceainăria Cărtureşti. Va fi o dezbatere cu grupul “România în Tranziţie”, despre o lume care va trebui să găsească un răspuns viabil la epuizarea resurselor energetice fosile (fenomenul “peak oil”) şi la schimbările climatice (induse de “încălzirea globală”). Dezbaterea este organizată de Societal, iar principalul partener este Libraria Carturesti.

Dar cine sunt invitaţii ? România în Tranziţie este o iniţiativa deschisa, care susţine toate mişcările de tranziţie din România, inclusiv comunităţile şi persoanele interesate de Tranziţie. Face parte din mişcarea internaţionala Transition Towns. Mai multe detalii aflaţi pe www.transitionnetwork.org si www.intranzitie.org.

Multe întrebări, multe gânduri, frământări şi preocupări !… Va ieşi societatea contemporană din impas? Suntem 7 miliarde, iar modelul economic actual,  bazat pe hiper-producţie şi hiper-consum, epuizează resursele planetei într-un ritm mult mai accelerat decât capacităţile sale de regenerare. Imaginaţi-vă, dacă fiecare om de pe glob ar consuma precum un european, ar fi necesare 2,5 planete pentru a asigura nivelul mondial de consum. Dar noi nu avem decât una, Terra! Până când putem continua în acest ritm?

Cum vă puteţi înscrie pentru a participa la întâlnire ? Trimiteţi un mesaj cu denumirea ONG-ului din care faceţi parte, pe adresa de e-mail: cristiana.bobarnac@reper21.org.

La dezbatere, aşadar! Societal şi Ceainăria Cărtureşti vă aşteaptă marţi, 30 octombrie, la ora 18.00, cu invitaţi interesanţi, subiecte provocatoare şi, desigur, un ceai bun!

Mulţumim doamnei Cristiana Bobârnac, vicepreşedinte Asociaţia REPER 21, pentru comunicatul de presă şi fotografie.

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress