Ce spuneţi de această bătălie?

Ştiaţi ce bătălie importantă se desfăşoară în România, în următoarele 4 luni? Ia citiţi, dragi prieteni, mai jos!

Pe 23 Octombrie 2012, Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei “Punctul Verde” în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiei de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje, a lansat competiția ”Orașul Reciclării”, adresată primăriilor de municipiu.

Inițiativa își propune să implice și să mobilizeze primăriile, pentru ca serviciile de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaje să se desfășoare în cele mai bune condiții și cantitățile colectate să înceapă să crească.

În „bătălia” pentru titlul de ”Orașul Reciclării”, pe frontul deschis în perioada 1 septembrie 2012 – 28 februarie 2013, se iau la întrecere 20 locații-cheie, în care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare selectivă: Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj, Craiova, Deva, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău şi Sectoarele 1 și 6 din Bucureşti.

,,Am lansat această competiție sub forma unei bătălii imaginare între primării, pentru a le stimula interesul pentru colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje. Rolul autorităților locale este unul semnificativ, mai ales în contextul creșterii obligațiilor de reciclare a deșeului menajer impuse de recentele modificări ale legislației europene, respectiv românești. Este vorba despre reducerea lunară, cu 15%, a cantității de gunoi depus pe groapă și reciclarea a 50% din deșeul menajer până în 2020. ” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Victorioasă în luptă va fi desemnată localitatea care va colecta selectiv cea mai mare cantitate de deșeuri de ambalaje și care va avea un sistem de colectare selectivă de calitate: pubele de colectare accesibile populației, cu un aspect curat și îngrijit și deșeuri de ambalaje depuse separat corect.

La finalul celor 6 luni, localitatea victorioasă va primi titlul de ,,Orașul Reciclării” și marele premiu: o zonă de picnic complet amenajată conform Legii Picnicului în vigoare. Este vorba despre proiectul ,,Pallet Picnic Park”, desemnat cel mai eco-creativ proiect de amenajare a unei zone de picnic, în cadrul competiţiei Eco-Rom Ambalaje “Picnic Design 2012”. Zona de picnic va fi amenajată în primul trimestru al anului viitor și va fi un spaţiu inedit, realizat în totalitate din module de paleţi din lemn: locurile de relaxare, mesele, suporturile pentru biciclete, grătarele, ecranul de proiectat filme, zonele de iluminat, toate elementele se încadrează perfect în cadrul natural, fiind totodată extrem de practice pentru activităţile de recreere în aer liber.

În cele 20 de locații-cheie înrolate la luptă, populația are acces la serviciile de colectare selectivă a deșeurilor prin cele peste 7.500 de containere speciale pentru plastic-metal, hârtie și sticlă, puse la dispoziție de Eco-Rom Ambalaje.

,,Avem convingerea că exemplul personal contează cel mai mult, atunci când vrei să faci o schimbare. În acest sens, rolul primăriilor este foarte important în educarea comunității, astfel încât gestul simplu de a colecta selectiv deşeurile de plastic, sticlă, metal și hârtie să devină un obicei. Fie ca cei mai responsabili şi perseverenţi să învingă!” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Bătălia este susținută de Asociația Municipiilor din România și Institutul pentru Politici Publice și trâmbițată de Green Report, Revista Română de Administrație Publică Locală și Administrație.ro. Acum o trâmbiţează şi Greenly, luaţi aminte!

Mai multe detalii despre competiția „Orașul Reciclării” şi informaţii despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul  www.ColecteazaSelectiv.ro.

Ce ziceţi, ne luăm la luptă cu deşeurile ? Eu aş vrea să mă lupt cu ele în Facultatea de Geografie, dar să le bat atât de tare, de să le „zbor” cu cea mai mare viteză în două pubele de dimensiuni medii, una pentru hârtie şi alta pentru plastic. Poate Eco-Rom Ambalaje ne ajută cu  „îngroparea” ucişilor în bătălie (deşeuri de hârtie şi plastic). Cu două containere de dimensiuni medii, adică. Le-am fi recunoscători!

Mulţumim pentru comunicatul de presă şi fotografii doamnei Ruxandra POPESCU, Account Executive, IMAGE PR

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress