Anul acesta, la Conferinţa Facultăţii de Geografie (UB), Understanding Land, People and Environment – Research and Teaching perspectives in Geography, organizată în perioada 10-11 noiembrie 2012 de Departamentul de Geografie Umană şi Economică, ne-am hotărât (cea care vă scrie şi administratorul site-ului, Adrian Moroşanu) să prezentăm proiectul Greenly, mai precis rezultatele acestuia până în momentul de faţă.
Dumneavoastră ştiţi cine este Greenly, dar nu toţi participanţii la conferinţă o cunoşteau bine, aşa că primul pas a fost să ne prezentăm:
Care sunt atuurile proiectului nostru?…Şi pe acestea le-aţi descoperit deja! Aş insista puţin asupra platformei interactive constituită de Greenly. După cum este firesc, Greenly are o adresă de contact, pe care primim foarte multe mesaje, în care frecvent ni se cer sfaturi vizând problemele de mediu existente în diferite zone din România. Uneori, aceste sfaturi ne sunt solicitate chiar în comentariile ce însoţesc diverse articole. De fiecare dată, încercăm să oferim răspunsuri prompte, complete, utile, responsabile. Pe scurt, desfăşurăm şi o activitate de consultanţă.
Pasul 3: am grupat articolele realizate până în prezent în câteva categorii. Ce credeţi, dragi cititori? Sunt reprezentative categoriile alese de noi?
V-am mai prezentat acţiunile/evenimentele/proiectele susţinute de Greenly în aproape 1 an de viaţă, prin articole, bannere, participare directă. Aş mai completa doar că, între timp, încă două proiecte beneficiază de susţinerea Greenly. Este vorba de Infinit-edu şi Vocea lui Matei. Accesaţi, vă rugăm, link-urile şi descoperiţi cât de frumoase şi educative sunt aceste proiecte! De asemenea, am lansat o nouă pagină, Wall of fame, dar…mai multe aflaţi doar deschizând-o!
Şi am ajuns la statistici! Slide-ul redă actualizarea acestora, realizată pe 9 noiembrie a.c., înainte de conferinţă.
Greenly are aproximativ 1000 de fani, 395 de articole publicate si 648 de comentarii primite la articole. Azi dimineaţă (17 noiembrie a.c.) erau 973 susținători şi sperăm că până pe 6 decembrie, de ziua noastră, să atingem cifra de 1000. Tot în această dimineaţă, numărul de vizite/accesări, de la lansarea revistei, era de 65.300, cel de vizitatori unici – 48.600 iar numărul de vizualizări – 136.700. Unora dintre dumneavoastră vi se vor părea mici aceste cifre. Nu uitaţi, însă, că suntem o revistă de nişă, accesată doar de cei preocupaţi de mediu şi natură! Încă un element esenţial: nu suntem un site de ştiri (chiar dacă ne străduim să prezentăm toate evenimentele de mediu importante) ci o revistă cu articole documentate, scrise cu har şi pasiune, ce necesită multe ore de muncă!
Azi, audienţa pe ţări, în ultimele 3 luni şi jumătate, era după cum urmează:
1. România – 17.962 vizite
2. Moldova – 1.038 vizite
3. SUA – 304 vizite
4. Italia – 245 vizite
5. Germania – 244 vizite
6. Franţa – 169 vizite
7. Altele (Spania, Marea Britanie, Canada, Belgia, Austria, Olanda etc.) – 1.018 vizite
Tot azi, audienţa pe oraşe, înregistrată în ultimele 3 luni şi jumătate, era astfel:
1. Bucureşti – 7858 vizite
2. Chişinău – 973 vizite
3. Braşov – 692 vizite
4. Cluj-Napoca – 658 vizite
5. Timişoara – 637 vizite
6. Ploieşt – 579 vizite
7. Iaşi – 574 vizite
8. Altele (Constanţa, Arad, Craiova, Suceava, Piteşti, Oradea, Galaţi etc.) – 9.009 vizite
Pe prima pagină a revistei Greenly, timp de peste două săptămâni, aţi putut completa un chestionar. Vă mulţumim foarte mult pentru răspunsurile dumneavoastră, care s-au constituit într-un feedback extrem de util pentru noi! Făcând o sinteză a răspunsurilor, vă putem informa că, pe o scală de la 1 (foarte slab/ă) la 5 (foarte bună/accesibilă/relevantă), peste 90% din răspunsurile dumneavoastră au fost pe „treptele” 4 şi 5, adică răspunsuri de „bine” şi „foarte bine”. Vă mulţumim din suflet şi vă promitem că vom face tot ce ţine de noi să nu vă dezamăgim nici în viitor!
La întrebările opţionale, prin care vă solicitam sugestii cu privire la activitatea Greenly şi conţinutul revistei, iată care au fost principalele aspecte menţionate de dumneavoastră (şi vom face tot posibilul ca în perioada următoare, sfaturile primite să se reflecte în activitatea noastră):
Concluziile desprinse? Le puteţi urmări aici:
Ce nu se ştie, poate, despre noi, cei 15 membri Greenly (un departament adevărat, nu-i aşa)? Că tot ceea ce întreprindem are drept motivaţie, sprijin sau „combustibil”…pasiunea, munca şi iubirea de natură şi semeni! Toate acţiunile noastre sunt susţinute financiar…chiar de noi! O parte din membrii echipei nu lucrează, iar cei care o fac au salarii situate cu mult sub salariul mediu brut pe economie! Din răspunsurile primite la chestionar şi din reacţia diverselor persoane la relatările noastre despre Greenly, îmi pot da seama uşor că îşi imaginează un adevărat sprijin bănesc din „exterior”, dacă-mi permiteţi acest termen. Ei bine, nu este aşa! Întregul efort este…interior! Şi acum se poate înţelege că fără o pasiune puternică şi reală, proiectul Greenly nu ar rezista! Pentru aceasta, le mulţumesc încă o dată, public, tuturor „greenlişorilor”!
Pe 6 decembrie, ora 18.00, la Facultatea de Geografie, vom sărbători un an de viaţă Greenly! În următoarele zile, vă vom oferi detalii cu privire la amfiteatrul unde se va desfăşura evenimentul. Va fi o seară frumoasă, în „familia” Greenly, cu premii originale, realizate de membrii echipei, pentru cei care câştigă concursul organizat de noi! Nu uitaţi că 1 decembrie este data limită a primei etape din această campanie-concurs! Iar pe 6 decembrie îi premiem pe câştigători! Vom oferi 3 premii concurenţilor ale căror postări sunt cele mai apreciate de cititori, prin like-uri şi comentarii! Vă asigurăm, însă, că toţi vom avea de câştigat!
Vă aşteptăm, cu mult drag, să fiţi alături de noi! Vă mulţumim tuturor, dragii noştri cititori!