In seara aceasta, sa stingem lumina pentru Earth Hour!

În fiecare an, în luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. În 2011, Earth Hour a intrat într-o nouă etapă: Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnați nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

Anul acesta, susţinătorii Earth Hour sunt îndemnaţi să-și ia angajamentul de a-și schimba stilul de viață, pentru a-și reduce impactul negativ asupra planetei, sâmbătă pe 23 martie, între 20:30 și 21:30.

Earth-Hour

Să stingem luminile pentru planetă!

De ce? Ne explică reprezentanţii Ora Pământului.

Anul 2013 ne aduce în etapa unei schimbări într-un sens profund. Este momentul înţelegerii că schimbarea reală sta în puterea fiecăruia mai mult decât a trage un semnal de alarmă. Am conştientizat în urmă cu un an puterea uimitoare, excepţională şi minunată, de sincronizare a voinţei a peste 1,3 miliarde de persoane, a căror conştiinţă era interconectată de strigătul la unison, de o simplitate profundă, că viaţa întrece ca prioritate orice altceva. Acum e timpul să trecem la pasul următor. O schimbare durabilă va putea să apară în lume atunci când oamenii vor adopta alte modele de gândire şi comportament.

Aceste noi modele de a se raporta la mediul înconjurător nu trebuie să fie valabile doar o singură zi, ci trebuie să facă parte din modul nostru de a fi. Apoi, într-o devenire naturală, filosofia aceasta a respectului faţă de locul în care trăim şi – în definitiv – a respectului faţă de noi înşine va cuprinde şi pe cei cu putere de decizie şi le va înlesni ajungerea la un acord. Abia atunci, cu grijă în faptă şi în gând, toţi vom putea fi numiţi cu adevărat locuitori pe planeta Pământ. Vom fi cu adevărat responsabili.

Evenimente Earth Hour în România

În Bucureşti, va avea loc un mini-concert de muzică simfonică susţinut la lumina lumânărilor şi a lampioanelor de formaţia Themis, urmat de un recital al fanfarei verzi, începând cu ora 18.00, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

 Palatul Parlamentului îşi va stinge luminile cu această ocazie.

În Timişoara, capitala Earth Hour România 2013, între orele 20.30-21.30 va fi stins iluminatul public în zona centrală. Primăria va organiza în Piaţa Victoriei, începând cu 18.30, un spectacol de lumină şi sunet, la care vor participa artişti, organizaţii şi voluntari. Evenimentul va constitui şi un prilej pentru că timişorenii să facă observaţii astronomice. Astfel, cu această ocazie, în Piaţa Victoriei  se vor face  prezentări ale instrumentelor astronomice şi  se vor face observaţii astronomice ale obiectelor cereşti vizibile în această perioadă, în condiţiile în care condiţii meteorologice vor fi  favorabile.

Şi Pitestiul participa la Earth Hour: la ora 19:00, un grup de biciclişti va pleca din fata primăriei într-o tură de 10 km, revenind în acelaşi loc la ora 20:30, „unde vom sta la poveşti la lumina lumânărilor aprinse pentru că domnul primar promite să stingă luminile timp de o oră” – conform evenimentului Facebook.

În Craiova, urmează să aibă loc un marş pe traseul Universitate- Primărie- Piaţa Mihai Viteazul; de asemenea, vor fi stinse toate luminile controlate de către Primărie care nu implică riscuri legate de securitate, precum şi luminile care pun în vedere elementele importante de arhitectura. Detalii, aici.

Primăria Oradea va participa sâmbătă, 23 martie la evenimentul internățional „Earth Hour” prin acțiunea de stingere a luminilor de pe clădirea Primăriei și din Parcul 1 Decembrie. Luminile vor fi stinse timp de o oră, în intervalul orar 20:30 – 21:30.

În Botoşani, locuitorii sunt invitaţi la o serie de evenimente care vor să atragă atenţia asupra consumului de energie electrică. O listă a acestora găsiţi aici.

În seara aceasta, de la 20:30 la 21:30, alătură-te echipei Greenly şi întregii comunităţi Earth Hour şi stinge lumina. O oră de întuneric pentru o zi de mâine plină de strălucire!

logo-earth-hour

Surse info: http://ora-pamantului.ro/wordpress/?page_id=6, http://www.earthhour.org/, http://www.digi24.ro/stire/Ora-Pamantului-2013-Ecologistii-sting-lumina-in-23-martie_87844, http://citynews.ro/din-oras/primaria-oradea-stinge-luminile-pentru-earth-hour-1236914

Surse foto: http://planetforward.ca/blog/wp-content/uploads/2013/02/Earth-Hour.jpg, http://www.loudnlocal.com.au/wp-content/uploads/2011/02/EARTH-HOUR-ADJUSTED.bmp,

Despre autor
Doctor in Geografie si amenajare teritoriala al Universitatii din Lille, pasionata de natura si de calatorii.
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress