TOP 10 – Cele mai curate orașe din lume (Partea a-II-a)

Locul 5. Wellington (Noua Zeelandă)

Wellington este capitala Noii Zeelande, cea de-a doua zonă urbană a țării și capitala cu cea mai mare populație din Oceania. Se află în regiunea Wellington, în partea sudică a Insulei de Nord, în apropierea centrului geografic al țării.

Locul 4. Helsinki (Finlanda)

Helsinki este capitala și cel mai mare oraș al Finlandei. Orașul este situat în sudul țării, pe malul golfului Finic. La Congresul Mondial al Designului, ce s-a desfaşurat la Singapore pe 25 noiembrie 2009, Helsinki a fost desemnat de catre Consiliul Internaţional al Societăţilor de Design Industrial capitala mondială a designului pentru anul 2012.

Locul 3. Ottawa (Canada)

Ottawa este capitala Canadei și reședința parlamentului federal canadian, port pe dreapta râului omonim și pe canalul Rideau.

Capitala Canadei își datorează numele unui trib de indieni, care a adoptat o atitudine pacifistă față de albi. Aceste triburi au fost poreclite de restul triburilor indiene “Ottawa”, adică “cei care fac negoț cu străinii”. Nimeni nu i-a uitat pe primii locuitori ai arealului actualei capitale, datorită cărora a luat naștere orașul. În semn de respect față de aceștia, a fost ridicată statuia indianului care privește de pe postamentul său la Ottawa cea acoperită de verdeață.

Locul 2. Honolulu (Hawaii, SUA)

Honolulu este sediul comitatului omonim, statul Hawaii, Statele Unite ale Americii. Capitala statului insular Hawaii, având 377.000 locuitori, Honolulu este o importantă stațiune balneară și de agrement. Este situat în Golful Mamala de pe Oahu, a treia insulă ca mărime din arhipelag. Orașul își datorează numele așezării sale geografice avantajoase - ”Honolulu”  înseamnă  ”locul protejat”.

Locul 1. Calgary (Canada)

Calgary este cel mai mare oraș din provincia canadiană Alberta, la limita dintre Munții Stâncoși și preeria canadiană, în coridorul fertil Calgary-Edmonton.

 Își trage numele de la o plajă situată in Insula Mull din Scoția. Locuitorii orașului Calgary, sunt numiți “Calgarieni”.

Sursa: www.mercer.com, www.forbes.ro, http://www.capital.ro, http://www.prontohotel.ro, http://www.finland.ro, ro.wikipedia.org.

Sursa foto.:www. tripadvisor.com, http://www.lastbenjo.com/, http://servan.maxime.over-blog.com, http://livingtravel.com, http://www.dhruv19280.com.

Articol realizat de Ionela Marin

Despre autor
Acest user este dedicat tuturor colaboratorilor Greenly! Studenti, masteranzi, doctoranzi sau pur si simplu oameni din intreaga tara, din intreaga lume care impart aceeasi pasiune, ecologia. Si isi doresc sa-si imparteasca ideile prin intermediul revistei Greenly. Le multumim din toata inima!
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2023 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress