TOP 10 – Cele mai curate orașe din lume (Partea I-a)

Dacă v-ați dori să locuiți, să vizitați sau doar sa priviți orașele în care curățenia își spune cuvantul, unde nu sunt aruncate deșeuri pe stradă iar calitatea aerului este bună, puteți consulta:

TOP 10 CELE MAI CURATE ORAȘE DIN LUME

În anul 2011, Mercer a realizat un clasament al celor mai curate oraşe din lume. S-a luat în considerare calitatea aerului și întreținerea curățeniei de pe străzi şi din  pieţe. Mercer este lider global pentru resurse umane şi consiliere financiară, produse și servicii, având mai mult de 19.000 de angajati care deservesc clienți din peste 180 de oraşe şi 40 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Locul 10. Oslo (Norvegia)

Oslo este capitala şi cel mai mare oraş din Norvegia. Oslo este situat în capul fiordului Oslo. Fiordul se află în sudul orașului. Fondat în jurul anului  1048 de regele Harald al III-a al Norvegiei, oraşul a fost în mare parte distrus de un incendiu în 1624 și reconstruit de regele Christian al IV-lea.

Locul 9. Kobe (Japonia)

Kobe este al șaselea oraș ca mărime din Japonia. Renumit pentru izvoarele termale din Arima Onsen, care oferă privelişti uimitoare, Kobe este un oraş port important. Este situat în regiunea Kansai și este parte din zona metropolitană Keihanshin, împreună cu Osaka şi Kyoto.

Locul 8. Copenhaga (Danemarca)

Copenhaga este capitala Danemarcei. Numele său din daneză, København (Portul comercianților) amintește de poziția sa strategică la Marea Baltică.

Copenhaga a fost în mod repetat recunoscută ca fiind unul dintre orașele cu cea mai bună calitate a vieţii si considerat unul dintre cele mai prietenoase oraşe cu mediul.

Locul 7. Adelaide (Australia)

Adelaide  este un oraș de coastă situat în golful Saint-Vincent. Orașul a fost denumit în anul 1836 de primul guvernator al statului, Captain John Hindmarsh, după Adelaide, regina de origine germană a Angliei.  Este cunoscut sub numele de “oraș al bisericilor”.

Locul 6. Minneapolis (SUA)

Minneapolis, supranumit “Oraşul Lacurilor”, se află situat pe partea dreaptă a cursului superior al fluviului Mississippi.  Este localizat  în statul Minnesota din SUA și reprezintă una dintre cele mai importante stațiuni și centre comerciale datorită poziționării sale. 

Articol realizat de Ionela Marin

Despre autor
Acest user este dedicat tuturor colaboratorilor Greenly! Studenti, masteranzi, doctoranzi sau pur si simplu oameni din intreaga tara, din intreaga lume care impart aceeasi pasiune, ecologia. Si isi doresc sa-si imparteasca ideile prin intermediul revistei Greenly. Le multumim din toata inima!
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress