VIER PFOTEN a transferat cu succes 4 lei şi 2 urşi la Zoo Bucov, Ploieşti

Dacă vă întrebaţi ce s-a întâmplat cu cei 4 lei şi 2 ursuleţi, preluaţi de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, putem să vă informăm că în ziua de 27 februarie 2013, Fundaţia VIER PFOTEN a finalizat în bune condiţii transferul celor 4 lei şi 2 urşi către gradina zoologică Bucov, Ploieşti. În cursul dimineţii de 27 februarie a.c., animalele au fost tranchilizate şi supuse unui consult medical de către medicii VIER PFOTEN, apoi urcate în cuştile speciale de transport pentru animale sălbatice.

Toate aceste informaţii le-am aflat graţie unui comunicat primit de la dna Livia Cimpoeru, Press Officer VIER PFOTEN Romania, căreia îi mulţumim.

În comunicat se mai arată că la acţiune au participat 4 medici veterinari, coordonaţi de medicul veterinar Ovidiu Roşu de la VIER PFOTEN, specializat în tratamentul animalelor sălbatice şi cu o experienţa de peste 5 ani în astfel de operaţiuni.

Transportul s-a derulat în bune condiţii, iar animalele au fost eliberate în amplasamentul de la Gradina Zoo Bucov, în cursul după-amiezii de 27 februarie a.c. La numai câteva minute după introducerea în amplasament, cei doi pui de urs au început să se joace şi să mănânce fructele pregătite de angajaţii grădinii zoologice._MIV9353

“Operaţiunea s-a desfăşurat cu bine, fără complicaţii. Întreg procesul de tranchilizare a durat mai mult decât în mod normal, din cauza stării de agitaţie a animalelor, provocată de prezenţa a numeroase persoane în jurul lor. În timpul verificării medicale, am descoperit la ursul mascul un chist la nivelul mandibulei, pe care l-am tratat, urmând să-l excizăm la o următoare operaţie”, a declarat medicul veterinar Ovidiu Roşu.

_MIV9425Transportul şi supravegherea medicală au fost asigurate de către Fundaţia VIER PFOTEN, la cererea autorităţilor competente, respectiv Garda Naţională de Mediu (GNM), ANSVSA si IGPR.

Aşa după cum vă spuneam şi în informarea precedentă despre acest caz, animalele vor rămâne cel puţin o luna şi jumătate la Gradina Zoo Bucov, urmând ca VIER PFOTEN şi autorităţile să decidă care este cea mai bună soluţie pentru ele. Reprezentanţii VIER PFOTEN au discutat cu conducerea grădinii zoologice despre posibilitatea unui parteneriat pe termen lung, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor şi asigurării bunăstării animalelor din întreaga grădina zoo.

“Cei 4 lei şi 2 urşi se află într-un spaţiu de carantină, temporar. În urma analizelor asupra probelor de sânge prelevate, vom afla dacă suferă de vreo afecţiune. După o lună şi jumătate, vor fi relocate, ori într-una din rezervaţiile VIER PFOTEN, ori într-un nou amplasament amenajat de organizaţie la Zoo Bucov, respectând cele mai înalte standarde internaţionale”, a declarat Kuki Bărbuceanu, coordonator de proiecte VIER PFOTEN._MIV9488

FOTO: © Mihai Vasile/ VIER PFOTEN

Sursă informaţii: Comunicat de presă primit prin amabilitatea dnei Livia Cimpoeru, Press Officer VIER PFOTEN Romania.

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2023 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress