Bilanţ VIER PFOTEN: 10.000 de animale fără stăpân sterilizate şi tratate medical în 2012 (Comunicat de presă)

Cornel Stoenescu_Anca Tomescu VIER PFOTENOrganizaţia Vier Pfoten ne-a informat că aproape 10.000 de animale fără stăpân au fost sterilizate, vaccinate antirabic, deparazitate şi tratate medical în cadrul campaniilor desfăşurate de VIER PFOTEN la nivel internaţional, pe parcursul anului 2012. Echipele de medici şi tehnicieni veterinari ai VIER PFOTEN, cu o importantă componentă românească, au fost implicate în proiecte de sterilizare în Ucraina, Sudan, India, Lituania, Iordania, Bulgaria şi România.

În total, 9.392 de câini şi pisici fără stăpân au fost sterilizaţi, iar alte 508 animale în situaţii medicale grave au beneficiat de intervenţii chirurgicale şi tratamente în cadrul programului Stray Animal Care (traducere Animale fără Stăpân). Anul 2012 a început cu un proiect plin de provocări, în bazele militare ale ONU din Sudan, unde o echipă a VIER PFOTEN a lucrat în condiţii meteo şi de securitate extrem de dificile. În proiect au fost implicaţi medicii veterinari ai VIER PFOTEN România, al căror profesionalism şi implicare au fost extrem de apreciate de către reprezentanţii UNAMID (forţa ONU de menţinere a păcii in Sudan). Ca urmare, UNAMID a solicitat în mod oficial organizaţiei VIER PFOTEN să continue proiectul de sterilizare a câinilor fără stăpân în 2013, în bazele sale din Sudan.Sudan 2012 VIER PFOTEN

În primăvara anului trecut, VIER PFOTEN International a lansat un ambiţios proiect de sterilizare a câinilor fără stăpân în Ucraina, menit să pună capăt campaniilor de exterminare a câinilor fără stăpân puse la cale de autorităţile locale în avanpremiera campionatului european de fotbal. Din aprilie şi până în noiembrie, echipele VIER PFOTEN au intervenit în Kiev, Lviv, Zaporoje, Donetsk, Jitomir şi Mikolaiev, oraşe în care autorităţile s-au angajat să stopeze uciderea câinilor şi sa promoveze o soluţie eficientă şi umană pentru rezolvarea situaţiei animalelor fără stăpân.

„A fost un an greu, cu foarte multe solicitări la nivel internaţional. Cea mai mare provocare a fost proiectul din Sudan, unde medicii noştri au lucrat în condiţii de risc şi într-un ritm foarte alert. În 2012 ne-am extins cu mult teritoriul de acţiune, după ce o ţară importantă – Ucraina – ne-a solicitat ajutorul. Este un lucru foarte bun că proiectul nostru de sterilizare a animalelor fără stăpân se extinde chiar şi în ţări în care, în mod tradiţional, nu există o preocupare pentru protecţia animalelor”, a declarat Anca Tomescu, coordonatorul programului Animale fără Stăpân al VIER PFOTEN.

Prinderi Sector 6_VIER PFOTENÎn România, VIER PFOTEN a desfăşurat mai multe campanii de sterilizare în baza protocoalelor de colaborare semnate cu primăriile locale. Cele mai importante proiecte au avut loc în Bucureşti (Sectorul 6), Mangalia, Dej, Călăraşi, Giurgiu şi Comăneşti. Echipa VIER PFOTEN Bulgaria a derulat la rândul ei importante proiecte de sterilizări în oraşele Sofia, Belitza, Rila si Kyustendil.

În 2013, VIER PFOTEN va continua majoritatea campaniilor derulate anul trecut. Proiectul din Bucureşti – Sectorul 6 a fost deja reluat, iar o echipa a VIER PFOTEN Romania se va deplasa la sfârşitul acestei luni, în Sudan, pentru o nouă campanie de sterilizare a câinilor fără stăpân din bazele militare UNAMID şi pentru susţinerea unor sesiuni gratuite de training dedicate medicilor veterinari sudanezi.Prinderi2 Sector 6_VIER PFOTEN

Vă reamintim cine este VIER PFOTEN:

Fundaţia VIER PFOTEN este o organizaţie non-guvernamentală non-profit cu sediul central la Viena, al cărei scop este de a îmbunătăţi legislaţia şi condiţiile de viaţă ale animalelor de fermă, sălbatice, de companie sau fără stăpân. În România, Fundaţia desfăşoară campanii de sterilizare şi returnare în comunitate a animalelor fără stăpân, proiecte de terapie asistată de animale, proiecte dedicate animalelor sălbatice din grădinile zoologice şi circuri, salvarea urşilor ţinuţi în captivitate sau protejarea cailor sălbatici din Grindul Letea.

…Şi o propunere inedit, venită din partea VIER PFOTEN, pentru iubitorii de animale nonconformişti!

Sub deviza „Nu blana îl face pe om. Simte-te bine în pielea ta!” şi din cauza faptului că moda blănurilor este încă răspândită printre comercianţii de haine, poţi acţiona în următorul mod: Cere marilor case de moda să se angajeze să renunţe la blănuri. Creează-ţi propriul Naketar şi alătură-te paradei noastre on-line împotriva blănurilor – dezbracat!

furfree-parade.org

Sursa informaţii: Comunicat de presa Vier Pfoten, primit prin amabilitatea doamnei Livia Cimpoeru, Press Officer VIER PFOTEN, Romania

Surse foto:

George Nedelcu/VIER PFOTEN

Mihai Vasile/VIER PFOTEN (Sector 6)

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
4 comentarii la acest articolScrie-l pe al tau!
  1. Vier Pfotan,mai nou ati reusit sa gasiti adapost leilor camatarilor,ca situatia maidanezilor e rezolvata…stau in frig bolnavi ,plini de bube,nemancati schiloditi ,fiind si un real pericol ptr, pietoni. Ca sa fii un bun iubitor de animale ,nu e suficient sa scoti numai bani de pe urma lor, sa ai si grija de ele. Le sterilizati (?) si-i aruncati in strada,iar din cand in cand in” anumite locuri ” le mai duceti cateva bobite ca sa aratati ca aveti activitata….dand comunicate de presa. Traiesc cu speranta ca se vor pune legile in aplicare ,iar oamenii vor fi protejati de agresiunea maidanezilor iar cei in drept vor plati ptr. suferinta oamenilor. Peste 13.000 de oameni sunt muscati anual,au fost si decese …cati bani se cheltuiesc ptr. vaccin ?Ce masuri ati luat ?Poluarea fonica,transmiterea de boli grave …..ce masuri ati luat? IUBITORI DE ANIMALE????????????

  2. Si eu sunt de acord cu parerea ta. Nici eu nu inteleg cu ce se ocupa organizatiile astea, ca maidanezii sunt tot pe strazi iar oamenii sunt muscati in continuare. Sterilizarea asta pe bani multi nu rezolva nicio problema de fapt ci doar o prelungeste la nesfarsit.

1 pingback on this post
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress