Ton roşu, morun, somon, limbă de mare, mihalţ…vă sfătuim cu vehemenţă să întrerupeţi consumul acestor specii!! Pescuitul exagerat, perioadele de captură (uneori în plin sezon de reproducere) sau anumite metode de pescuit (distrugând fondurile marine sau antrenând capturile accidentale de puieţi) pun în pericol procesul de reînnoire a populaţiei lor.
Lăsaţi-le timp să îşi reconstituie populaţia: consumaţi peşte şi crustacee care să aparţină unor specii nevulnerabile. Şi achiziţionaţi de preferinţă produse care provin din pescuitul local sau care au eticheta MSC.
Pentru mai multe informaţii despre această etichetă, vizitaţi: http://www.msc.org/
Surse foto: http://kategeagan.com/2011/02/5-eco-labels-you-need-to-know/
http://www.skollfoundation.org/2011/06/
http://sustainableuha.blogspot.ro/2010_08_01_archive.html
http://www.fishandkids.org/staff_resources.php
Sursa informații: 52 de sfaturi pentru biodiversitate – Comisia Europeană/Direcția Generală pentru Mediu