Două invitaţii frumoase

Astăzi vă aducem în atenţie două acţiuni frumoase. Să le luăm pe rând:

Vanatoarea de Comori 2013I. Haideţi într-un tărâm al poveştilor: în Grădina Botanică!

Sâmbătă, 1 iunie 2013, între orele 09:00 şi 14:00, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București devine şi în acest an un tărâm al poveştilor. Asociația Team Work organizează o nouă ediţie a Vânătorii de Comori, în cadrul căreia cei mici îşi vor antrena curiozitatea şi spiritul de aventură în misiunea de a găsi comorile ascunse ale Grădinii Botanice. Părinţii și cadrele didactice care îi vor însoţi pe copii vor avea ocazia să fie asistenţii „vânătorilor” în drum spre comoară şi să descopere împreună cu aceştia surprizele naturii.

Evenimentul va avea loc între orele 09:00 şi 14:00, iar doritorii sunt aşteptaţi să se înscrie oricând în acest interval chiar la intrarea în Grădina Botanică, unde îi vor aștepta personaje de basm care îi vor îndruma pe un traseu stabilit. În timp ce se vor plimba prin Grădina Botanică, cei mici vor întâlni personaje din povești, care le vor pune întrebări despre natură. În schimbul răspunsurilor corecte, vor fi îndrumați mai departe, spre următorul indiciu al comorii de la sfârșitul traseului.

Vânătoarea de Comori în Grădina Botanică este susținută de partenerii media StartUB, CalendarEvenimente.ro, Decosieco.ro, buzzcamp.ro, InParc.ro, Onlinegallery.ro, UrbanKid.ro, Gratuitor.ro și ProKid.ro.

Vânătoarea de Comori face parte dintr-un proiect mai amplu desfăşurat de Asociaţia Team Work, „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”, alături de Curăţenia de Primăvară şi Curăţenia de Toamnă, Grădina Bunicii, Grădina Copiilor şi Clubul Grădinarilor.

Asociaţia Team Work este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, pentru tineri, axată pe învăţare bazată pe managementul de proiect și munca în echipă. Misiunea noastră este a facilita acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Team Work este organizat și funcționează pe proiecte și departamente (formate din şi coordonate de tineri), replicând structura și activitatea unei companii, astfel încât voluntarii să îşi poată desfăşura activitatea într-un context cât mai apropiat de cel de pe piaţa muncii. De asemenea, Team Work are o puternică orientare civică, propunându-şi să fie o organizaţie care oferă membrilor săi şi tinerilor în general contexte în care se pot forma ca oameni şi ca profesionişti.

Persoană de contact: Cosmin Vasile, Asociația Team Work (cosmin_vasile_tw@yahoo.com, https://www.facebook.com/TeamWorkNGO)

Crosul Padurii - Dolce Sport - 1II. După plimbarea în tărâmul poveştilor, vă invităm la cros!! De fapt, nu noi, personal, ci ViitorPlus – Asociația pentru dezvoltare durabilă și Dolce Sport, care anunță o nouă ediţie a Crosului Pădurii, pe data de 8 iunie 2013, în Parcul Tineretului din București. În 2013, Crosul Pădurii este pus în mișcare de sponsorul principal al evenimentului – Dolce Sport, televiziunea de sport a Romtelecom.

Iubitorii de alergare și mișcare în aer liber sunt invitați, pe 8 iunie, în preajma Zilei Internaționale a Mediului, să susțină creșterea suprafețelor împădurite din sudul țării. Evenimentul Crosul Padurii – Dolce Sport este dedicat promovării sportului de masă și strângerii de fonduri pentru campania Pădurea Copiilor a asociației ViitorPlus.

Crosul își propune să atragă la start atât alergători începători, cât și unii cu experiență, numitorul comun fiind dorința de a trăi sănătos și a susține plantarea câte unui puiet pentru fiecare nou-născut din România, propusă de campania Pădurea Copiilor. Campania Pădurea Copiilor face parte din programul “Adoptă un copac!” și a fost lansată în a doua jumătate a anului 2011. Până acum, Pădurea Copiilor a fost cauza de mediu la 5 evenimente de alergare și a  atras susținerea a 4.400 de alergători, datorită cărora a fost împădurită o suprafață echivalentă cu 4 terenuri de fotbal.

“Sub umbrela amplei campanii Mișcarea face bine, lansată în urmă cu 3 ani, Dolce Sport susține și Crosul Pădurii – Dolce Sport. O viață sănătoasă înseamnă nu numai să facem mișcare, sport, dar să și respirăm aer curat, să ne desfasurăm activitățile într-un mediu înconjurător mai sănătos. Am decis, astfel, să ne implicăm în acest proiect și, la rândul nostru, să ne implicăm tot mai activ în ocrotirea mediului în care trăim. Este esențial să salvăm zonele neîmpădurite sau defrișate din țara noastră pentru a trăi o viață mai sănătoasă, noi și generațiile care ne vor urma “, a declarat Vlad Enăchescu, Director general Dolce Sport.Crosul Padurii - Dolce Sport - 2

În 2013, Crosul Pădurii aniversează 5 ani și se anunță a fi o ediție  inedită: alergarea va fi una de seară, iar participanții sunt încurajați să-și creeze propria costumaţie, cea mai ieșită din comun urmând a fi premiată la final. De asemenea, concurenții își vor alege o echipă în care să alerge, în funcție de preferințele pentru o anumită specie de arbori sau pentru unul dintre alergătorii de anduranță, cu experiență, care vor fi căpitani de echipa: echipa Frasin este condusă de Gabriel Solomon, echipa Stejar este condusă de Adrian Ber, iar echipa Tei este condusă de Andrei Roșu. La sfârșitul probelor, va ieși câştigătoare echipa ai cărei membri aleargă cei mai mulți kilometri cumulați.

Crosul Pădurii – Dolce Sport va cuprinde cele 3 probe consacrate: Mini-maraton de 10 km, Cursa Populară de 3 km şi Cursa Copiilor de 1 km. Înscrierile se fac online pe crosulpadurii.ro. Noutățile pot fi urmărite pe www.facebook.com/CrosulPadurii

Pentru mai multe informaţii despre Crosul Pădurii, accesaţi crosulpadurii.ro sau pagina de Facebook. De asemenea, îl puteţi contacta pe Gabriel SOLOMON, Manager evenimente sportive al ViitorPlus, pe e-mail la gabriel.solomon@viitorplus.ro.

ViitorPlus este o organizaţie nonprofit, care derulează din 2006 proiecte de împădurire, reciclare, educaţie şi conştientizare, producţie de confecţii textile naturale, construcţie de colectoare solare şi dotare a unor obiective sociale cu sisteme de încălzire a apei menajare, ce utilizează energia soarelui, proiecte ce contribuie la soluţionarea unor probleme sociale şi de mediu în diferite judeţe ale ţării, precum Constanţa, Călăraşi, Prahova, Ilfov, Sălaj şi Teleorman, sau în Bucureşti. Printre cele mai cunoscute proiecte ale organizaţiei, care au primit premii în cadrul mai multor ediţii ale “Galei Societăţii Civile”, sunt “Adoptă un copac!”, “Atelierul de pânză”, “Recicleta” şi “Valea Teleajenului Ecomunitatea ta!”.

Crosul Padurii - Dolce SportPrin urmare, aveţi asigurate…două sâmbete frumoase :)!

Mulţumim pentru comunicatele de presă şi fotografii doamnei Gabriela Ticu, Responsabil Marketing şi Comunicare, ViitorPlus – Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă, şi domnului Cosmin Vasile, Coordonator Departamentul Comunicare, Asociatia Team Work.

Featured image: http://ro.gdefon.com/download/Situaie_Sport_natur_toamn/412063/2880×1800

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2023 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress