Ce se va întâmpla la Tulcea, la sfârşitul acestei săptămâni?

În perioada 14-16 septembrie a.c., la Tulcea, va avea loc Conferinţa Internaţională cu tema „Resursele de apă şi zonele umede”, organizată de Asociaţia Română de Limnogeografie, în colaborare cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării.

Obiectivele simpozionului se înscriu în necesitatea integrării cercetărilor privind resursele de apă continentale şi costiere marine, în vederea stabilirii unor soluţii sustenabile de rezolvare a problemelor prezente şi viitoare, în contextul exploatării tot mai intense a acestora de către societatea umană. Tematica simpozionului este cuprinzătoare, de la apele continentale (subterane, râuri şi lacuri naturale şi antropice), la cele marine costiere, atât sub aspectul comportamentului cât şi al afectării calităţii acestora, datorită activităţilor socio-economice şi al modificărilor climatice globale actuale.

Deltele şi apele costiere, ca receptoare ale poluanţilor, vor prilejui dezbateri prin work-shopuri.

În tematică, o atenţie deosebită se acordă intervenţiei omului pentru o conservare adecvată şi redresare a calităţii apei, printr-un management integrat la nivelul bazinului hidrografic şi corpurilor de apă, în contextul legislaţiei şi politicilor naţionale şi regionale.

Aplicaţiile din Delta Dunării, una dintre cele mai mari zone umede europene, cu o biodiversitate deosebită şi protejată printr-o legislaţie proprie şi administrată de Autoritatea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, vor întregi imaginea unei astfel de arii protejate. Totodată, frontul deltaic fragil de la Marea Neagră, cu procesele de abraziune şi aluvionare, va constitui o provocare pentru participanţi.

Mai multe detalii despre eveniment puteţi afla aici.

Sursă informaţii şi foto: comunicat primit de la organizatorii evenimentului.

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2022 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress