Curatenia de sarbatori … in facultate

Cu totii stim ca de sarbatori omul isi face curat in casa pentru a primi cum se cuvine sarbatorile crestine. Insa putini stiu ca o mana de studenti de la Facultatea de Geografie de la Universitatea din Bucuresti au ales sa faca curat si la locul de studiu…facultatea. Lansata cu putin inainte de vacanta de iarna de domnul profesor Cristian Ioja, ideea de a lumina putin unul din coridoarele facultatii a entuziasmat  mai multi studenti si masteranzi de la specializarea Geografia Mediului si nu numai, care nu s-au simtit deranjati sa vina in afara programului de studiu ca sa faca putina ordine si sa curete praful asternut de-a lungul erelor geologice.

Astfel, fara sfiala, fara retineri si fara orgolii, uitand de statut sau valoare, au pus mana pe maturi si perii si au muncit cot la cot profesorii cu studentii lor la infrumusetarea locului unde ne petrecem o parte din viata. Fie ca a fost vorba de frecat podele, dezlipit gume, sters peretii, dezlipit afise sau de sters praful si facut ordine, totul s-a facut de bunavoie, in echipa, dar si cu mult umor si glume savuroase.

A fost o actiune in care ne-am demonstrat in primul rand noua ca putem sa facem ceva ca sa ne curatam mediul inconjurator cu resurse si forte disponibile oricand. Greul a fost facut, gheata sparta sau cum vreti sa-i spuneti; speram ca de acum incolo aceste actiuni sa aiba loc mai des. Imaginati-va 2000 de studenti (numai de la o facultate) sa vina intr-o zi sa faca ordine si curat… delirez, o sa spuneti, si totusi… ce frumos aratau cele doua sali de curs si holul dupa ce frecasem si spalasem totul in ziua aceea… nu ne mai saturam sa ne uitam si sa admiram. Caci pana la urma adevarata este si vorba aceea din popor care spune… Omul sfinteste locul!

Sursa foto: Florin Unguroiu

Dragii nostri cititori, pentru a fi la curent cu cele mai noi articole scrise de redactorii Greenly Magazine dar si de colaboratori, va invitam sa va abonati la newsletter-ul revistei noastre.

Despre autor
Specialist în conservare și protecția mediului
12 comentarii la acest articolScrie-l pe al tau!
 1. Lasa in urma lor curatenie si mai multa lumina, ofera un model, isi ofera lor insisi o experienta de invatare.
  Bravo lor! Si celor care au avut initiativa!

  • Asa este, aveti perfecta dreptate :)! Va multumim pentru comentariu !

  • Va multumim pentru mesaj!

 2. Felicitari pentru actiune! OMUL sfinteste locul!

  • Va multumim! Asa este!

 3. Felicitari pentru initiativa!!! Aceasta actiune imi aminteste de scoala generala cand in timpul verii ne mobilizam impreuna cu domnii profesori si faceam curatenie generala atat in scoala, cat si in exteriorul ei, astfel ca pe parcursul anului scolar pretuiam mai mult ceea ce aveam in jur si asta datorita efortului pe care il depuneam in mentinerea curateniei. Este o ideea foarte buna si sper ca in tot mai multe scoli si facultati sa se procedeze asa! Felicitari!

  • Va multumim! Este un obicei, cred eu, uitat, care ar trebui reintrodus. Munca si responsabilizarea aduc mari beneficii in educarea oamenilor; mai mari decat aduc informatia si teoria.

 4. Felicitari pentru actiune !
  A face curatenie acolo unde ai facut mizerie, a aseza lucrurile la locul lor daca ai deranjat ordinea initiala, tine de gradul de civilizatie al unui popor si respectul cetateanului fata de aproapele sau.
  Mai exista speranta !

 5. Ceea ce ati facut voi tine de civilizatie.
  Ce inseamna civilizatia ?
  Dincolo de nivelul material al civilizatiei unde poate depinde de dezvoltarea economiei, exista un nivel spiritual unde nu este nevoie de foarte multe resurse, ci mai mult de educatie si bun simt.
  Inseamna putin pentru ca este compusa din lucruri mici, care nu cer efort deosebit.
  Inseamna mult prin efortul cumulat, prin felul in care te face sa te simti ca om in societate.
  Sper sa fiti un exemplu pentru studentii facultatii de geografie si nu numai !

 6. Va multumim pentru mesaje! Ne bucura faptul ca ne sustineti! Cu cat mai multi, cu atat mai bine!

 7. Laudabil entuziasmul voastru. Nu uitati, totusi, ca pentru aceasta activitate, ma refer la spalatul podelelor, sunt oameni platiti. Cu siguranta ingrijitoarea de la etajul 4 s-a bucurat ca i-ati facut munca. Trei luni de acum incolo nu va mai da cu mopul pe acel hol. Cum in noiembrie 2011 s-a zugravit la etajul 4, teoretic, nici n-ar fi fost necesara interventia voastra.
  Oricum, felicitari pentru initiativa!

  • Multumim! Asa este, cu toate ca numarul ingrijitoarelor este mult prea mic raportat la suprafata facultatii si desi se facuse “curat”, marturisesc ca era un jeg de nedescris peste tot. S-au varuit peretii si atat. In rest….nimic. Asa ca era tot cazul sa se faca o curatenie generala :)

1 pingback on this post
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress