Chiar si deseurile pot deveni ceva util si frumos! Cum sa iti creezi o brosa dintr-o tastatura defecta?

Aveti vreo tastatura defecta pe acasa si doriti sa o aruncati? Mai ganditi-va o data si transformati-o in ceva util, chic si unic!!

Cu totii stim povestea Ratustei Urate care a devenit Lebada cea Frumoasa…Cu un pic de imaginatie si creativitate, putem folosi deseurile care „sufoca” tot mai mult Planeta Pamant in ceva minunat, purtabil in tinutele zilnice, cu o nota de originalitate.

Pentru ca toata luna decembrie este o sarbatoare si pentru ca A DARUI este activitatea de baza acum, nu puteti rata sa descoperiti cele mai inedite, originale, creative si artistice cadouri pentru cei dragi! Bineinteles, in stil Greenly! Accesoriile fac diferenta intr-o tinuta, insa trebuie sa recunoastem ca nu ne mai multumim cu orice fel de accesorii, pe care le gasim la magazinele de profil. Cu totii ne dorim ceva unic, ceva personalizat, de calitate, care sa avantajeze tinuta si sa fie fix pe gustul nostru!
Tocmai din acest motiv, arta handmade este atat de apreciata, mai ales atunci cand se folosesc deseuri in crearea accesoriilor: peturi, conserve, tastaturi defecte, fire electrice, baterii folosite, hartie, etc.

Pentru a ma face mai bine inteleasa cititoarelor si cititorilor acestui articol, dar si pentru a le darui ocazia sa isi creeze singuri accesorii inedite, voi posta in randurile urmatoare un tutorial foto: “Cum sa iti creezi o brosa dintr-o tastatura defecta?”.

Aveti nevoie de:

-o tasta dintr-o tastatura defecta;

-pasta de modelaj alba (lut);

-baza de brosa;

-adeziv/lipici puternic (Picatura, Superglue etc).

Pasta de modelaj si bazele de brosa le gasiti la magazinele de specialitate. Un astfel de magazin se afla pe Lipscani, la Hanul cu Tei, dar puteti comanda si pe internet, la magazinele online (de exemplu: www.breslo.ro).

Se ia o bucata din pasta de modelaj si se framanta in maini pana devine moale si usor de modelat. Daca este prea tare, se uda mainile inainte cu putina apa. Ideea este sa umpleti tasta cu aceasta pasta pentru a putea aplica apoi baza de brosa.

Se lasa la uscat circa 6-7 ore (depinde de pasta si de temperatura camerei). Eu, personal, o pun pe calorifer si in maxim o ora se usuca. Dupa uscarea pastei, se aplica lipiciul si baza si se lasa din nou la uscat (de data asta „tinta” uscarii fiind lipiciul).

Tocmai v-ati creat o brosa simpatica eco-friendly!

Bineinteles, din aceeasi tastatura puteti crea cercei, inele, bratari, aplicatii pentru genti etc. De ce sa poluezi mediul inconjurator in loc sa iti surprinzi prietenii cu daruri chic ?

Pentru mai multe idei si accesorii handmade, accesati urmatorul link: http://riannartgablontz.blogspot.com/

Astept comentariile si sugestiile voastre, dragi prieteni Greenly!

Articol si tutorial foto realizat de Adriana Szasz

(Absolventa a Facultatii de Geografie, Universitatea din Bucuresti, specializarea Stiinta Mediului, 2010; in prezent, studenta Master, anul II, Universitatea Dimitrie Cantemir, Managementul Afacerilor in Turism.)

 

 

 

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2023 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress