ECOLOOK la Nisa

Într-una din zilele de vacanţă petrecute la Nisa, cu Şcoala de limba franceză Azurlingua din acest superb oraş, m-am hotărât să vizitez Parcul Phoenix, unul dintre cele mai frumoase din Europa!

Însă, în articolul de faţă, nu am de gând să relatez despre acest parc, pe care-l voi descrie într-o altă săptămână, ci vreau să vă prezint câteva imagini ale unei expoziţii minunate, pe care am avut ocazia să o admir chiar în incinta Parcului Phoenix din Nisa.

Despre ce-i vorba? Mă voi strădui să folosesc cât mai puţine cuvinte, lăsând imaginile, dar şi un film drăguţ, să vorbească de la sine…Pe scurt, instituţia particulară de învăţământ superior ECOLE FAM, al cărei domeniu de studiu l-aş putea descrie, un pic poetic, ca fiind cel al imaginii şi frumuseţii umane, a organizat pentru al treilea an consecutiv, în aşa-numita „la Maison de l’Environnement”, evenimentul intitulat ECOLOOK, în care moda este asociată cu ecologia şi în care creaţiile vestimentare (anul acesta în număr de 25) sunt realizate din…deşeuri (!!) şi prezentate într-o frumoasă paradă a modei „eco”! Şi în acest an, ca şi în ceilalţi doi precedenţi, şcolii i-a fost decernat – de către Primăria oraşului Nisa – al 3-lea trofeu de mediu. ECOLOOK este, de asemenea, o expoziţie pedagogică, ce-şi expune ţinutele şi prin prisma actului creativ şi artistic, fiecare din ele fiind prezentată pe un manechin şi fiind însoţită de o fişă pedagogică şi de un material video, care explică munca de creaţie a studentului. Această expoziţie pedagogică itinerantă, între 23 iunie şi 29 iulie a.c., nu-şi putea găsi o ambianţă mai propice decât în Parcul Phoenix şi, astfel, am avut norocul să o admir şi eu.

Aici puteţi urmări, dragi prieteni Greenly, prima gală ECOLOOK, cea din 2010: http://www.youtube.com/watch?v=8OAMrR4OUMI

Deşi filmul este în limba franceză, vă va fi foarte uşor să înţelegeţi ce se petrece…O gamă largă de deşeuri, de la PET-uri şi dopurile lor, până la pachetele de ţigări, de la ambalajele de dulciuri, până la sacii transparenţi din material plastic – ca să menţionez doar câteva categorii de deşeuri –, pot fi utilizate pentru a realiza ţinute extrem de încântătoare şi feminine, a căror creaţie nu aduce absolut nici un prejudiciu mediului, ba mai mult, îl „eliberează” de materiale nefolositoare sau chiar periculoase.

Dragi prietene Greenly, vă adresez o întrebare sinceră: aţi purta asemenea rochii? Eu vă mărturisesc că DA, alegând desigur una potrivită vârstei mele. De altfel, când voi posta fotografiile, voi menţiona şi „preferatele” mele. Nu trebuie decât să mişcaţi cursor-ul peste imagini şi veţi afla care sunt. Aştept, însă, din partea voastră, răspunsuri şi comentarii sincere…aşa, ca între fete! Bărbaţii, desigur, sunt invitaţi şi ei să-şi dea cu părerea, fiindcă, la urma urmei, pentru ei ne străduim să arătăm cât mai bine…sau nu-i aşa?! Am dreptate sau nu?

Surse informaţii:

http://ecole-fam.fr/evenement%20fam/ecolook%20(2010)/ecolook2012.php

Surse fotografii: autoarea articolului

Nu uitaţi să vă abonaţi la newsletter-ul Greenly, dragi prieteni ! Echipa Greenly vă doreşte o zi minunată ! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
6 comentarii la acest articolScrie-l pe al tau!
 1. Ce modele drăguțe, mai complexe decât ce am văzut până acum în domeniu. Și mie îmi place favorita dvs. nr.1!:)

  • Multumesc mult, Kitisor! Si mie mi-au placut foarte mult! Iar favorita nr.1 poate fi purtata oricand, cu mandrie, zic eu :)!…

 2. Ai vazut pe cineva proband vreun model de rochie?
  Cred ca unele cam zgarie, nu?

  • :)) Daaa, surioara mea draga, am vazut in clipuri :))! E si un filmulet la inceputul articolului, care le arata pe manechine/modele defiland cu creatiile realizate in 2010 :)! Multumesc pentru “vizita” si pentru comentariu :)! Sa vii mai des pe la noi, la Greenly :)! Te pup!

 3. Sunt foarte frumoase rochitele si au multe detalii interesante, cum sunt funditele din ambalaje de bomboane:-). Preferata mea nr.1 este preferata dumneavoastra cu numarul 3, deoarece are un aspect angelic. Dar si celelate rochii le-as purta cu placere ! :-)

  • Multumesc, Ionela scumpo :)! Si mie mi-au placut cele 3 foarte mult si CHIAR as purta asa ceva, spre uimirea celor apropiati carora le-am marturisit acest lucru :))!

Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress