A început campania “Olimpiada deșeurilor” în Constanța

Organizată de Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu şi al Primăriei Municipiului Constanţa, campania Olimpiada Deșeurilor va continua până pe data de 14 iunie, oferindu-le claselor înscrise în campanie ocazia să colecteze selectiv și să fie premiate.
image003

Aflată la cea de-a treia ediție, campania de conștientizare se adresează elevilor din ciclul primar și gimnazial din județul Constanța. Numai în 2012, 4.019 elevi din 144 de clase, aparţinând unui număr de 25 de şcoli din judeţul Constanţa, s-au implicat în cadrul campaniei, reușind să colecteze selectiv o cantitate totală de 35.178 kg deșeuri.  „Olimpiada Deșeurilor” reprezintă o oportunitate pentru elevi de a îşi însuşi bunele practici în vederea reciclării, precum şi de a câştiga premiile oferite de organizatori.

În cadrul ediției de anul acesta, cele 218 clase înscrise în campanie vor trebui să colecteze o cantitate totală de minim 70 kilograme de deşeuri, pentru cele 5 categorii de deşeuri ce fac obiectul campaniei: hârtie, PET, doze, baterii şi deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

„Ne bucurăm că și anul acesta elevii și cadrele didactice au răspuns cu entuziasm invitației noastre de a participa la campanie, în număr tot mai mare de la ediție la ediție, reușind ca anul acesta să implicăm peste 5.000 de elevi. Prin premiile pe care le vom oferi ne dorim să răsplătim eforturile tuturor celor implicați, dar mai mult decât atât, să încurajăm inițiativa acestora de a adopta un comportament ecologist”, a declarat Aurora Olescu, administratorul companiei Gremlin.  

Pe data de 20 iunie, în cadrul unui spectacol, vor fi decernate trofeele „Hârtiuţa Drăguţa”, „PETa Circumspecta”, „DOZAta Coafata”, „Calculatoraşul cel voinic” și „BATi cel viteaz” claselor ce vor colecta cele mai mari cantităţi pentru fiecare categorie de deşeuri în parte, precum și „Trofeul Olimpiada Deşeurilor 2013”, ce va fi acordat clasei ce va colecta cea mai mare cantitate totală de deșeuri.

Vizită la fabrica de hârtie Comceh din Călăraşi, fabrica de doze Can Pack, sediul Gremlin, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, Muzeul Delta Dunării Tulcea sau o tabără la munte pentru toată clasa sunt doar o parte din premiile pe care clasele câștigătoare le vor primi din partea organizatorilor.

Până atunci, însă, clasele înscrise în campanie se întrec în a colecta cele mai mari cantităţi de deşeuri din hârtie, PET, baterii şi echipamente electrice şi electronice. Iar asta pentru că şi pe parcursul campaniei elevii vor primi premii instant, în timp ce clasele ce vor reuşi să colecteze o cantitate totală de minim 70 de kilograme vor primi o diplomă şi un premiu de participare.

Despre autor
Doctor in Geografie si amenajare teritoriala al Universitatii din Lille, pasionata de natura si de calatorii.
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress