Energia Gratuita („Free Energy”) – Certitudine nepoluanta pentru viitor (Ultima parte)

In partea a II-a a acestui articol despre energia gratuita (http://greenly.ro/greenly.ro//energii-alternative/energia-gratuita), ca si in partea a III-a (http://greenly.ro/greenly.ro//energii-alternative/energia-gratuita), va prezentam cateva tehnologii care folosesc „free energy”. Ultima tehnologie pe care as vrea sa o punctez este reprezentata de…

 • Pompele solare de caldura. Frigiderul este singurul “mecanism cu energie gratuita” pe care, in prezent, il detinem cu totii. El este o pompa de caldura care opereaza electric, folosind o cantitate de energie (electricitatea) pentru a “misca” trei cantitati de energie (caldura). “Coeficientul de performanta” (COP) al frigiderului este de aproximativ 3. Coeficientii de la 8 la 10 sunt obtinuti cu usurinta cu ajutorul pompelor cu energie solara. Un asemenea sistem a fost testat in anii ’70 si a produs de 17 ori mai multa energie decat ii era necesara pentru a functiona. La ora actuala, exista un sistem de pompe de caldura la nivel industrial, construit in nordul localitatii Kona, in Hawai, care genereaza electricitate folosind diferentele de temperatura din apa oceanului.     

“Free energy” poate oferi lumii intregi o energie abundenta, nepoluanta si disponibila oriunde pe glob. Folosind aceasta energie, ar fi posibile oprirea emisiilor gazelor de sera si inchiderea centralelor nucleare, ar putea fi desalinizate cantitati nelimitate de apa de mare la un pret redus si, astfel, apa proaspata, potabila, ar putea ajunge chiar si in cele mai izolate habitate. Costurile transportului si productiei ar putea scadea dramatic pentru aproape orice produs.

Toate aceste beneficii minunate, care ar face viata pe Pamant mult mai usoara si mai buna pentru oricine, sunt amanate de zeci de ani. Una din cauzele acestei amanari suntem chiar noi, oamenii obisnuiti, transformati intr-un public nepretentios din cauza ignorantei in care suntem tinuti.

Un alt motiv il reprezinta monopolul banilor. Se cunoaste ca acest monopol se afla in mana unui grup mic de banci private, care reprezinta proprietatea celor mai bogate familii din lume. Aceasta elita financiara are pretentia sa controleze viata tuturor prin disponibilitatea sau indisponibilitatea diverselor bunuri si servicii. Daca ar aparea o sursa de energie gratuita in economia mondiala, valoarea banilor s-ar schimba intr-un mod periculos pentru aceasta elita financiara, care nu doreste nici o concurenta. Ea vrea sa-si mentina controlul monopolizant asupra rezervelor de bani. Pentru ea, “free energy” este un adevarat flagel, care trebuie interzis ! Asadar, familiile bogate si institutiile lor bancare sunt una din principalele cauze ale amanarii utilizarii energiei gratuite. “Armele” pe care ei le folosesc sunt intimidarea, expertizele stiintifice masluite, cumpararea si depozitarea tehnologiei, atentatele criminale asupra inventatorilor, precum si o mare varietate de subterfugii financiare. Pentru a manipula posibilii sustinatori, ei au promovat, de asemenea, teoria care confirma faptul ca energia gratuita este imposibila conform legilor termodinamicii.

O alta cauza care actioneaza pentru amanarea punerii in folosinta publica a energiei gratuite sunt guvernele marilor puteri. Energia gratuita este un cumplit cosmar al acestor guverne. Daca ea s-ar face cunoscuta si s-ar utiliza, ar pieri din start avantajul tarilor cu pretentii de hegemonie asupra altor state mai mici si lipsite de resurse economice. Oare Japonia nu ar fi intimidata daca China ar obtine energie gratuita ? Oare Israelul ar sta linistit daca Irak-ul ar cunoaste si utiliza aceasta forma de energie sau India ar permite Pakistan-ului sa dezvolte “free energy” ? Ori SUA, pentru a-si pastra dominatia mondiala pe care adesea o impune, nu ar impiedica un alt stat sa dezvolte aceasta forma de energie la nivel national ? O energie nelimitata si in acelasi timp disponibila ar produce o zguduire inevitabila a “echilibrului puterii”.

Tehnologia energiei gratuite exista de cateva zeci de ani. Internetul si noile tehnologii ale comunicatiilor au ridicat doar valul care acoperea secretul acestei energii remarcabile. Oamenii din lumea intreaga au inceput sa construiasca mecanisme pentru propria folosinta. Bancherii si guvernele nu doresc ca aceste lucruri sa se petreaca dar nu le pot opri.

In cele din urma totul depinde de noi, cei multi, oamenii “obisnuiti” dar nu ignoranti, oamenii care vor sa afle si sa actioneze. Daca refuzam sa mai fim ignoranti si inerti, putem sa schimbam istoria si vom vedea inceputul unei civilizatii intr-o lume a energiei gratuite.

Cu speranta ca nu v-au plictisit cele 4 episoade ale prezentarii despre energia gratuita, va doresc o viata demna, frumoasa, sanatoasa si eco si va multumesc ca sunteti prietenii Greenly ! (V.M.)

Sursa bibliografica:

 • Lindemann, Peter, DSc., The Free Energy’ Secrets of Cold Electricity, Clear Tech, Inc., S.U.A., 2001.

Surse fotografii: http://transitionculture.org/2012/01/09/film-review-why-thrive-is-best-avoided/; http://www.noiset.com/

Dragi cititori, astept parerea dumneavoastra in legatura cu acest articol. Daca v-a placut, puteti sa-l votati !

De asemenea, pentru a fi la curent cu cele mai noi articole scrise de redactorii Greenly Magazine dar si de colaboratori, va invitam sa va abonati la newsletter-ul revistei noastre !

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
6 comentarii la acest articolScrie-l pe al tau!
 1. cand preconizati aparitia acestor tehnologii sa nu mai platim la renel

  • :))…Va mai dura ceva…dar nu atat de mult cat spera “ei”, cei care detin monopolul financiar sau guvernele marilor puteri, fiindca noile tehnologii de comunicatii, internetul, au dat deoparte “perdelele groase” care acopereau secretul acestei energii misterioase :) si dispozitivelor care o pot folosi! Eu, una, abia astept sa o folosesc :D! Va multumesc pentru comentariu si va mai astept la noi :), acasa la Greenly :D!

 2. cred ca initiativa trebuie sa porneasca de la noi prin realizarea de dispozitive simple si ieftine, accesibile oricarui individ cu oarecare abilitati tehnice si cred ca asta ati putea face creind o rubrica prin care sa prezentati astfel de brevete si inventii.
  crearea viitorului e la indemana noastra, trebuie doar sa constiem lucrul acesta.
  iata si un fragment dintr-un anunt “Poate cea mai uluitoare veste din ultima perioadă o reprezintă anunţul făcut de Fundaţia Keshe http://www.keshefoundation.org/en/ pentru luna septembrie a acestui an. Această fundaţie va prezenta întregii lumi şi tuturor guvernelor, fără discriminare, patentele descoperirilor sale în ceea ce priveşte tehnologia spaţială, bazată pe sistemele antigravitaţionale şi magnetice (Magrav), pe care ea le-a dezvoltat şi perfecţionat, având la bază energia liberă de punct zero.”
  sursa:http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7187
  sa auzim numai de bine

  • Buna ziua! Imi cer scuze pentru raspunsul intarziat dar am fost plecata din Bucuresti intr-o mica vacanta. Va multumesc foarte mult pentru ca ne cititi, pentru comentariul dumneavoastra si pentru sugestia utila! Vom tine cont de ea, sa stiti! Singura noastra problema (si nu doar a noastra ci a majoritatii oamenilor :) ) este….timpul!!! Toti scriem din placere, pasiune si din dorinta de a impartasi cititorilor ceea ce stim, am invatat sau ceea ce aflam din experienta proprie (cursuri, calatorii, proiecte in care suntem implicati etc). In afara de Greenly, proiect in care activam ca voluntari, cu totii desfasuram multe alte actiuni si activitati. Ideea dumneavoastra este, insa, deosebita si promit ca ma voi gandi la o solutie pentru a putea “sustine” cu articole periodice o rubrica de brevete si inventii in domeniul free energy. O idee ar fi acceptarea unor articole de la colaboratori pasionati de domeniul mentionat mai inainte si care au har scriitoricesc. Va doresc numai bine pe toate planurile si sper din inima ca ne veti mai vizita :)!

 3. Filmuletele nu mai sint valabile, cineva le-a sters !!!
  Pacat, ar fi trebuit ca autorul sa caute alte link-uri si sa corecteze articolul.

  • Buna seara! Va multumesc ca ati observat disparitia filmuletelor :)! Autorul (cea care va scrie) a realizat peste 170 de articole…Din pacate, nu are timp sa verifice ce s-a intamplat cu link-urile inserate in fiecare articol…abia apuca sa doarma 3-4 ore pe noapte…Va multumesc inca o data! Va doresc numai bine!

Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress