Cora deschide spațiile de reciclare coraVerde

5În ziua de 18 martie 2013, Cora România a deschis alături de Green Group, spațiile de reciclare coraVerde în toate cele 10 magazine ale sale. Cetățenii pot aduce aici aparatura electrică şi electronică, PET-uri și doze din aluminiu pentru băuturi. De la Cora, produsele pleacă la fabricile Green Group spre reciclare, iar cei care le aduc primesc, în schimbul lor, vouchere de cumpărături în hipermarketurile Cora.

Green Group, în cadrul programului Acord Voluntar, desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice și Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România, a instalat la coraVerde două aparate, unul de colectat PET-uri și doze de aluminiu, celălalt pentru cântărirea aparaturii electrice și electrocasnice.

Pentru un PET, clienții primesc 0,05 lei, iar pentru o doză – 0,03 lei.

În ce privește aparatura electrică și electronică, se primesc toate tipurile de aparate:  frigider, mașină de spălat, aragaz, cuptor cu microunde, boilere, calorifere, aspiratoare, aparate de aer condiționat, filtre de cafea, computere, televizoare, monitoare, imprimante, telefoane mobile și fixe, echipamente de iluminat, console video, jocuri etc. În funcție de clasa din care face parte deșeul adus, se primesc vouchere cu valori fixe pe kilogram. De exemplu, se oferă 0,8 lei/kg pentru un frigider, 0,6 lei/kg pentru fier de călcat, 10 lei/kg pentru telefoane mobile etc.cora_24036600

Iată ce a declarat Rovana Plumb, Ministerul Mediului și al Schimbărilor Climatice, la lansarea spaţiilor de reciclare coraVerde:

„Mă bucur mult că am prilejul de a lansa alături de dumneavoastră aceasta a doua etapă a inițiativei pe care Green Group a avut-o împreună cu Cora. Astăzi lansăm «Reciclatorul», un instrument prietenos mediului, care aduce beneficii în sensul protejării mediului. Reciclatorul se va lansa în 30 de zile la nivelul întregii rețele Cora.”

Anca Popescu, Director Magazin Cora Pantelimon și Responsabil coraVerde a mărturisit la această inaugurare:

„Cu toții ne-am gândit măcar o dată cum ar fi dacă nu am mai arunca PET-urile, dozele sau aparatele uzate la gunoi. Sisteme de reciclare foarte performante există de ani buni în străinătate și ne bucurăm că acum le inaugurăm în premieră pentru România, la Cora. Compania noastră are o filozofie în care mediul înconjurător este extrem de important și chiar am deschis anul trecut primele centre comerciale verzi din țară. Aceste sisteme aduc un câștig pentru toată lumea, dar cel mai important câștig ni-l aducem nouă înșine pe termen lung, prin protejarea mediului în care trăim.”

Marius Costache, Director Executiv Greenweee International S.A., parte a Green Group, a descris succint aparatul E-scale…

 „Aparatul E-scale este primul sistem informatic integrat care permite plata imediată pentru deşeurile electrice şi electronice. Iniţiativa de a lansa în piaţă acest tip de aparat este unică şi reprezintă o oportunitate pentru toţi cetăţenii pentru a-şi schimba obiceiurile de a arunca la gunoi deşeuri din care se pot recupera resurse şi de a recicla în mod corect.”

…iar Mihaela Savin, Director Executiv Greentech S.A., parte a Green Group, a vorbit despre aparatul de colectare PET şi doze de aluminiu:

 „Aparatul de colectare PET şi doze de aluminiu a apărut din nevoia urgentă de îmbunătăţire a modalităţii de colectare a deşeurilor de ambalaje şi pentru a crea o trasabilitate clară a deşeului de la consumator la reciclator. Astfel de sisteme eco-friendly automate joacă un rol foarte important în realizarea cu succes a obiectivelor naţionale de colectare şi reciclare conform normelor europene.”

8333713Cora România este o companie cu o puternică orientare către protecția mediului, deschizând anul trecut primele centre comerciale din România care au primit certificarea BREEAM de clădiri verzi de clasa A. Cora România are în prezent 10 magazine, dintre care patru la București și câte unul la Cluj Napoca, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Constanța, Arad și Bacău.

Green Group este singurul parc industrial de reciclare a deşeurilor din România, ce cuprinde patru companii de profil: GreenTech SA – reciclează deșeurile de mase plastice, GreenFiber International SA – produce fibră sintetică poliesterică și bandă PET din PET 100% reciclat, GreenWEEE International SA – tratează și reciclează deșeurile electrice și electronice și GreenLamp Reciclare SA – tratează și reciclează deșeurilor de echipamente de iluminat uzate. Companiile Green Group garantează pentru siguranța transportului deşeurilor, în mod corespunzător, de la centrul de colectare la fabrica de reciclare, dar şi pentru tratarea și reciclarea în conformitate cu Directiva Europeană și legislaţia în vigoare.

Sursă informaţii: Comunicat de presă primit prin amabilitatea dnei Ana Maria Florea, Responsabil PR Cora România

Surse fotografii: http://www.click.ro/news/bucuresti/Iata-robotul-bani-aparatele-vechi_0_1579642102.html

http://www.listamarci.ro/marca-g-green-group-resource-the-waste-162176.htm

http://www.economica.net/cati-bani-primesti-la-cora-daca-reciclezi-aparatele-electrocasnice-si-pet-urile_48194.html

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
1 comment on this postScrie-l pe al tau!
  1. GREEN ZONE RECYCLING SRL Societate autorizata din Constanta achizitioneaza deseuri hartie- carton (maculatura, baloti tipografie, pliante, ect) pet si doze de aluminiu, colaboram cu societati comerciale si persoane fizice. Green Zone Recycling incheie Contracte de predarea deseurilor de ambalaj intr-un cadru legal autorizat conform Lege 211 / 2011 Privind regimul deseurilor Tel. 0784.67.03.33 / 0730.73.73.52
    htpp://www.greenzonerecycling.ro

Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress