Comorile mării- o întâlnire neașteptată!

Dacă săptămâna trecută (CLICK AICI)  priveam melcul Trâmbița lui Triton ca pe un personaj legendar frumos ilustrat pe Wikipedia, dar pe care nu l-aș putea întâlni în realitate (cel puțin nu prea curând), am aflat că… m-am înșelat! În timpul activității în teren desfășurate ieri ne-am întâlnit cu un exemplar frumos al speciei marine Charonia tritonis! Viu, la casa lui!

L-am luat în mână să îl privesc cu atenție (foto) și am simțit greutatea unei cochilii locuite și textura interesantă, demnă de o specie cu nume mitic. Câteva minute mai târziu, melcul din trâmbiță ne-a făcut onoarea de a se arăta la față, plimbându-se fără pripă, admirând lanurile de Posidonia oceanica. Ne-am fotografiat cu el, l-am filmat și iată că a devenit vedetă.

triton5

Vă prezint cu drag un melc care a ajuns în colecția mea… de fotografii!

DCIM100GOPRO

triton3

triton4

triton1

DCIM100GOPRO

Fotografii realizate de Ioana Stoicescu și Adam King.

Despre autor
Doctorand la Universitatea din București, Facultatea de Geografie, anul III
1 comment on this postScrie-l pe al tau!
  1. Buna seara am terminat facultatea de drept si sunt licentiat in dreptul mediului as dori sa continui pe aceasta ramura ,imi place foarte mult sa studiez despre mediul insconjurator ,ce sfat mi-ati da si de unde sa incep.As dori si eu sa particip la astfel de explorari.Va multumesc frumos.

Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress