O iubire „toxică”

Afish Soda - CONSUMIXAstăzi vă prezint o poveste de iubire…Mi-a fost relatată şi mie de prietenii de la Consumix…Povestitorul nu a vrut să-şi dea numele…Dar cred că mulţi aţi trecut printr-o asemenea „love story”…

Iată câteva mărturisiri ale naratorului anonim:

„Nu este chiar orice poveste de iubire, ci una „toxică”, una care a creat dependenţă…e despre o „iubită lipitoare”, de care nu pot să scap oricât mi-aş dori…Sau nu-mi doresc cu adevărat??

Păi mi-e greu să mă „rup” de ea…Ea îmi dă oricâte „guriţe” vreau eu!! Şi, Doamneeee, ce dulci sunt „guriţele” ei!! Şi vine la mine oricând am chef…locuieşte la 2 paşi!! Şi ne iubim zi şi noapte, continuu!…Cum să scap de o asemenea iubită?? Cum se numeşte iubita mea? Se numeşte Doza…”

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Consumix ne prezintă în continuare povestea „dependentului” de Doză…o putem numi: “Viața se consumă în “doze” mici”

„E dimineață. Ne trezește câinele lătrând. Este greu de descris sentimentul de ochi lipiți. Ochi lipiți de oboseală, urechi înfundate și gură uscată. Nu orice fel de gură uscată, ci cu iz de băutură carbogazoasă. Mă întorc spre ea și mai beau puțin. Eu și doza mea suntem nedespărțiți. Este o relație de durată, de peste cinsprezece ani. E un schimb foarte simplu, plătesc și primesc. Oricât de repede s-ar termina, mă pot alimenta din nou. Ele, dozele, oricum vin pe bandă rulantă. Am citit că se produc cam 600 pe minut. Și magazinul este așa de aproape. Cinci etaje mai jos, chiar la scara blocului. Dacă aș fi locuit lângă fabrica de sucuri, ar fi fost și mai bine. Dar de când am văzut pe Discovey că în India oamenii merg kilometri pe jos după apa potabilă, mi-am zis că sunt un norocos. Iar ei chiar locuiau lângă fabrică.

Un bax întreg de doze se termină în circa două zile. Stăm nedespărțiți 48 de ore, care se prelungesc la nesfârșit, pentru că pauza durează doar cât cobor la scara blocului să cumpăr încă un bax. Cu ocazia asta fac și efort fizic, deci relația nu este una toxică și sedentară. Nu mă anchilozez și “trag și de fiare” atunci când urc baxul înapoi. Jumătate de drum în mână stânga și jumătate în mână dreaptă, ca să mă dezvolt armonios.

Eu și doza suntem mai mult decât prieteni, suntem parteneri. Ea îmi oferă vitamine și sănătate, iar eu contribui cu banul. Nu ratez nici un salariu. Toate sunt cheltuite cum trebuie până în ziua în care trebuie să sosească următorul.

Am avut la un moment dat o discuție cu un doctor care îmi spunea că sunt supraponderal și că, de fapt, nu ar trebui să privesc lucrurile așa. Se referea la relația mea cu sucul. “Te întrebi care este problema? Cât de “cool” ți se pare să consumi, cu fiecare doză de suc, 12 lingurițe de zahăr? Ești conștient de alegerea ta? Și chiar dacă asta ar fi singură sursă de zahăr din viața ta, tot îți dublezi doza zilnică recomandată. Însă, din păcate, consumi zahăr din mai toate alimentele. Chiar și din pâine, hot dog, pizza, chipsuri sau muștar. Deci după o masă copioasă “à la supermarket”, desertul deja ți l-ai servit. Prin urmare, dacă îți menții obiceiul să bei o doză de suc în fiecare zi, într-un an vei consuma peste 17 kg de zahăr. Nu ți se pare enorm?”

“Dar eu nu am visat nicioadata la un trup 90-60-90!”. Nu știu cum să îi explic, cum să vă explic. Pur și simplu, de la primele mele amintiri am fost înnebunit după bule și gustul acela care mă arde pe gât, dar apoi este dulce și revigorant. Nici nu știu dacă aveam trei ani când beam suc cu biberonul. Era parcă mai gustos așa. Cumva mai filtrat.

“Și părinții mei erau grași!”, i-am spus eu doctorului. Nu prea mă înțeleg cu el, așa că mai bine plec. Parcă a trecut cam mult timp de când nu am mai băut niște suc. “It’s your choice!”, “Dare for more!”, așa am învățat din reclame. Ar fi momentul să trec la un alt nivel și să îmi iau un bax de sticle de doi litri. Să vedem cât mă ține!”

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dragi prieteni, dragi cititori Greenly, cum să-l ajutăm pe amicul nostru să scape de nesuferita Doza şi de această dependenţă?? Eu am o idee, o puteţi descoperi aici , dar vă rog, haideţi să-i dăm mai multe soluţii, poate se desparte de „iubita toxică”!! Vă mulţumesc!

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Până la următoarea povestire, ținem legătura pe  pagina facebook Greenly și pe pagina Facebook a campaniei.

Consumix este o campanie despre societatea de consum. Prin afișe, clipuri și povestiri și-a propus să rupă rutina de a consuma “fast” și “nonsense”, rutina de a neglija sănătatea sau mediul în care trăim. În sensul asta recomandă: “close all pop-ups”!

Consumix mulțumeşte următorilor parteneri pentru susținere: Societal, Responsabilitatesociala.ro, Think Outside the Box, Mixtopia, Sub25, ArtWe, Deco si Eco, Altreileasector.ro, ArtClue, Alternativ, StiriONG, BusinessLive, Onlinestudent, StopCO2, Cooperativaurbana, All Hollow, Sapte Seri, Hipmag, InfoONG, Greenly Magazine.

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
1 comment on this postScrie-l pe al tau!
 1. Daca este un impatimit al bulelor, ar fi de preferat sa le numere si apoi le poate sorbi….daca mai are chef!!!

  sau…
  ar putea sa le coloreze

  …sau

  ar putea sa le denumeasca pe fiecare in parte

  sau…

  sa le considere partenerele sale, si astfel nu le-ar mai inghiti din motive lesne de inteles

  sau

  ar putea merge la psihoterapie

  sau….pur si simplu sa treaca pe apa!!!

Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2023 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress