Primăvara – bucuria noastră

Deși vine la doar o săptămână de la minunata zi de 1 Martie, ziua femeii (8 Martie) este încă un prilej de bucurie și ocazie de a dărui celor dragi. Însă atât prima zi a lunii, cât și a opta și tot restul lunii, pentru mine reprezintă zile de bucurie, de sărbătoare. Am citit articole care critică aceste zile, pe motiv că nu sunt de proveniență creștină sau că au fost inventate în alte scopuri, mai puțin frumoase. Posibil să fie un adevăr și în acest fapt, însă important este ce consideri tu că este ziua de 1, 8, X Martie pentru tine.

flori_de_primavara_jtjhrioyh

Ce este ziua aceasta a lunii Martie pentru mine? Vă spun sincer că pentru mine toată luna Martie este o perioadă minunată, timpul când natura (cu riscul de a folosi un clișeu) își revine la viață. Însă sintagma aceasta este perfect adevărată și nu doar pentru că înmuguresc arborii și apar ghioceii. Ci pentru că și întreg organismul nostru simte acest lucru: circulația sanguină se accelerează, resimțim confortul termic și atunci când ieșim din case, iar zilele senine cum este cea de astăzi sunt o adevărată binecuvântare pentru psihicul nostru, amărât de atâtea zile de plumb din perioada iernii.

Prin urmare, avem pentru ce ne bucura, avem pentru ce sărbători dacă se poate spune așa, însă să o facem frumos. Cred că trebuie sărbătoriți deopotrivă băieții și fetele, tinerii și bătrânii, pentru că toți simțim bucuria aceasta a reîmprospătării vieții! Dar de ce femeia este preponderent sărbătorită? Pentru că ea este cea care dă viață, la fel cum natura ne dă nouă acum. Ea este întruchiparea sensibilității, întocmai precum florile de ghiocei, proaspăt ieșiți de sub crusta aspră de zăpadă. Femeia este cea care încălzește și îmblânzește inimi, ea este la căpătâiul suferinzilor, ea este mama, este bunica, este soția, este Maria Tereza, este Maica Domnului. Așa că, iată, este și un motiv în plus pentru care trebuie să respectăm genul feminin, iar această perioadă are rolul să ne amintească acest lucru.

Însă…cum arătăm respectul cuvenit femeii? Printr-un simplu gest, dar încărcat de semnificație și de un profund sentiment al dragostei: dăruind o floare, simbol al gingășiei și al frumuseții, dăruind o clipă de atenție din viața noastră, momente dragi, sensibile, unice care să-i aducă o bucurie, să o cinstească așa cum trebuie, dăruindu-i dragoste. Și îndrăznesc să spun că toți ar trebui să ne dăruim unii altora clipe frumoase, atenție și iubire frățească.

Să ne bucurăm așadar de venirea primăverii !

daruind flori

Vă doresc tuturor o primăvară frumoasă !

Sursa foto: Foto 1, Foto 2

Despre autor
Specialist în conservare și protecția mediului
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2022 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress