Cum să-ți transformi apartamentul într-o grădină

A avea o grădină şi a te bucura de frumuseţea ei chiar şi în spaţiul unui apartament nu este deloc dificil. Cele mai în vogă decoraţiuni naturale sunt terariile, acele grădini minuscule pe care le poţi creşte în recipiente mici, chiar şi cât un pandantiv.

130419190950-terrariumrich-bottle-terrium-planter-split-horizontal-gallery

Terariile au devenit tot mai populare în paginile revistelor de design interior şi sunt folosite ca decoraţiuni pe rafturile magazinelor sau atârnate de tavan, arată CNN.

Tot mai mulţi pasionaţi de obiectele hand-made şi DIY (do it yourself) folosesc minusculele grădini pentru a crea obiecte decorative sau accesorii. Pentru a le realiza, sunt folosite cochilii de melci, recipiente din sticlă sau becuri, în care sunt aşezate cu grijă, pe un suport, orice fel de plante care pot supravieţui cu uşurinţă în spaţii închise, de la muşchi, care poate fi vopsit, până la begonii sau palmieri.

Arhitectul şi designerul Mark Williams este de părere că terariile reprezintă un bun antidot pentru a înfrumuseţa spaţiile rigide, neprietenoase. Astfel de aranjamente, spune el, sunt o soluţie prin care pot fi înlocuite cu succes clasicele ghivece cu flori şi plante, precum palmierii sau ficusul.

Proprietara unei afaceri care se ocupă cu realizarea de terarii din Atlanta, Nicolette Valdespino, susţine că aceste mici aranjamente amintesc de grădinile japoneze şi reprezintă o modalitate benefică pentru oameni de a-și aduce în propria locuinţă câteva influenţe din natură.

130419184555-terrarium-atlanta-lightbulb-glass-jar-horizontal-gallery

130419184532-terrarium-atlanta-lightbulb-glass-jar-horizontal-gallery

130419183932-terrariums-display-planters-groups-horizontal-gallery

130419191922-terrarium-planter-ampersand-sign-horizontal-gallery

Sursa: semnele timpului

Foto: cnn

Despre autor
Absolvent al Facultatii de Geografie (UB) - specializarea Stiinta Mediului și al masterului "Evaluarea Integrată a Stării Mediului".
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress