Cum să schimbi lumea? A doua parte!

Revin, așadar, cu alte sfaturi prietenoase despre alegeri bune către o viață mai bună.

6. Adu-ți aminte numele oamenilor!

Este mult mai politicos decât să mergi pe “Salut, Cumteofichemând! L-ai cunoscut pe Tipulcunasulmare?” …Hmm…La birou, până să vă împrieteniți, ar fi bune niște etichete. Și în cadrul unor evenimente sunt o idee folositoare. Fiecare își poate personaliza name-tag-ul! Fiți creativi!

Știați că Rhoshandiatellyneshiaunne veshenk Koyaanfsquatsiuty Williams este fericitul purtător al celui mai lung nume dintr-un certificat de naștere?

7. Reciclează-ți cartușele de imprimantă!

Deja toată lumea a aflat cât de toxice sunt. Așa că, serios. Este mult mai ușor decât ai crede. Trebuie doar să găsești locul potrivit! Dacă ești din București sau Ploiești, intră pe http://www.hartareciclarii.ro/ și află unde le poți duce.

Bineînțeles, nu am avea nevoie de cartușe mai deloc, dacă acele predicții de acum câțiva ani despre “biroul fără hârtii” s-ar fi împlinit. Cine a spus asta? Cineva puțin amețit? Un astrolog? Dacă ai fost tu, astrologule, vezi că nu ai comunicat bine via Uranus!

8. Ia pauze!

Stresul este infecțios. Dacă te stresezi, vei molipsi și pe altcineva! Așa că, dacă reușești să eviți stresul, oprești cercul vicios. Și cea mai bună metodă de a face asta, este să iei pauze! Știi toate cărțile acelea din secția de autoeducare din librării? Toate îți spun același lucru. Îți salvezi și timp și bani dacă iei aminte la asta, acum: oprește-te, inspiră adânc și numără până la 10. De cele mai multe ori, îți vei da seama că problema cu care te confrunți este fie ceva ce ai mai întâlnit, fie ceva ce de data aceasta nu te va omorî.

9. Îndreaptă-ți privirea de la ecranul computerului și…

Relaxează-te! Ieși din oraș dacă poți și caută o altă semnificație a vieții!

Dacă te uiți la ecran pentru prea multă vreme, devii hipnotizat. Cum altfel îți explici comportamentul ridicol al celor mai mulți dintre oamenii cu care lucrezi? De exemplu, sunt persoane care îți vor spune că nu suportă să stea în București. Dar ei trăiesc doar în București pentru că doar în București sunt joburile cu cele mai mari salarii care le permit să își plătească chiriile mari din…București. Nebunia mare nu ar fi aceea că ți-ai lua inima în dinți și ai experimenta viața și în afara lucrului, ci aceea că ai rămâne un robot.

10. Xeroxează pe ambele părți!

Cum te-ai simți dacă stilistul tău ți-ar tunde părul doar pe partea stângă a capului? Cum te-ai simți dacă nu-știu-care magazin ți-ar vinde un hanorac doar cu o singură mânecă? (a nu se ține cont acum de tendințele modei asimetrice) Cum te-ai simți dacă cineva ți-ar da o monedă cu o singură față? (asta totuși a fi chiar interesant) Cum te-ai simți dacă ai tăi ar fi crezut-o din prima pe surioara ta și tu ai fi primit toate pedepsele? Există două variante la fiecare poveste, cum există și două pagini la fiecare foaie. Folosește-le pe amândouă!

11. Sună-i pe cei de la IT să vezi ce fac!

Sunt cei de la IT ființe umane? Ca să îți răspunzi la această întrebare, trebuie să răspunzi la alta: pornesc ei la loc dacă îi oprești? Cel puțin așa funcționează un calculator. Doar cei ce mânuiesc departamentul IT nu sunt mașinării! Așa că ar fi bine să ți-i apropii până nu preiau controlul asupra lumii! Un mediu de lucru prietenos este un mediu de lucru pozitiv!

Oare urmează o a treia parte, oare nu?:) Fițí pe fază! Și zâmbiți, viața e frumoasă!

Surse fotografii: Flickr, Business Insider, Empowered Online Entrepreneurs, The Easier Living Blog

Despre autor
Absolventa a Facultății de Geografie (UB) - specializarea Știința Mediului și a masterului de "Dezvoltare Durabila" - Universitatea Ecologica.
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress