Din istoria fulgilor de zăpadă…
Ființele, lucrurile, fenomenele privite în sensibilitatea lor, ne determină să ne comportăm uneori asemenea copiilor, să tremurăm de emoție, să le observăm și să le analizăm. Unul dintre acele lucruri sunt fulgii de…
”O trestie fâlfâie în vânt”
În bătaia soarelui arzător, multe trestii au fâlfâit în vânt, dar numai una s-a ridicat deasupra tuturor, numai una și-a dovedit măreția și rezistența și a făcut istorie. Este vorba, desigur despre Cyperus…
Fiule, îți las moștenire scumpă: o PlAnEtĂ!
Vine o zi în care realizăm că plapuma este prea scurtă, că apartamentul este prea mic, că marea nu este chiar un necuprins, că universul este în expansiune, că planeta este neîncăpătoare și…
Ce trebuie să știm despre…aerosolul atmosferic
Am auzit de multe ori vorbindu-se despre aerosol, ce este el, cu ce se ocupă și care îi este importanța vom vedea pe scurt în cadrul acestui articol. Ce este?! Ei bine, aerosolul…
Zâmbește, Soare, zâmbește ! II
Am revenit cu a doua parte a articolului de succes Zâmbește, Soare, zâmbește…”. Rămăsese să vorbesc despre efectele actelor de geoinginerie aplicate mediului de savanții aflați veșnic în…
Zâmbește, Soare, zâmbește!
Ce-ar fi să ne trezim într-o zi și să putem programa ploile, să mergem la referendum pentru a-i stabili soarelui un program, să votăm ora la care soarele ne apare la fereastră (fetele…