CUM NE APĂRĂM CONTRA RISCURILOR HIDRICE? MĂSURI DE REDUCERE A RISCULUI LA VIITURI ŞI INUNDAŢII Studiu de caz: Râul Ciorogârla
Managementul riscului este un proces complex, care se referă la informațiile necesare pentru identificarea și evaluarea riscurilor hidrice, precum și la cele privind diminuarea lor. Principalele activități de gestiune a riscului hidric constau…
Există riscuri hidrice pe râurile mici? Studiu de caz pe cursul inferior al râului Ciorogârla
Ca noțiune generala, riscul reprezintă nivelul așteptat al pierderilor în cazul producerii unui eveniment potențial catastrofal. Riscul este indisolubil legat de prezenţa omului în areal, capabil de a-şi da seama de cauzele şi…
Riscul la inundaţii în ariile protejate Natura 2000 Pricop – Huta-Certeze şi Tisa Superioară (PHCTS)
Derulat într-un triplu parteneriat Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Geografie din Cluj-Napoca, ca și Promotor de proiect, Asociația Heidenroslein din Baia Mare, ca şi partener national, respectiv Norwegian Institute for Nature Research din Trondheim,…
Cele trei adevaruri ignorate despre lumea care ne inconjoara
Oamenii sunt o specie deosebit de interesantă, nu credeţi? Suntem dotaţi cu posibilitatea de a gândi, de a discerne diferitele tipuri de situaţii şi de a lua decizii bazându-ne pe ceea ce aflăm…
Inundațiile din provincia Bretagne
Această iarnă ”s-a jucat” cu temperaturile și pluviozitatea în vestul Franței, acestea fiind unele dintre cele mai ridicate din ultimul secol. O ”victimă” a acestor extreme meteorologice a fost peninsula Bretagne care, în…
Ciclonul Bejisa – un început de an nefast pentru statul francez
Vremea rea lasă răni din ce în ce mai adânci în rândurile francezilor din Hexagon și de peste mări…Anul 2013 s-a încheiat cu formarea unui ciclon ce a afectat teritoriul francez situat în…