"Carpati" tag
dgsjk

Les micro-hydrocentrales de la Roumanie – énergie régénérable ou désastre écologique?

La production d’énergie verte, c’est-à-dire énergie qui provient des sources régénérables, est devenue une priorité de la Roumanie. Selon une Directive de l’Union Européenne, jusqu’à 2020, l’état roumain doit assurer plus de 20%…

Lacul Vinderel si Vf Farcau PN Muntii Maramuresului

Studiu: Unde și de ce ar lăsa mai mulți bani turiștii

Studiile efectuate au arătat că turiștii sunt dispuși să plătească mai mulți bani pentru a beneficia de o vacanță într-o arie protejată. Suma ce s-ar strânge în plus la bugetul statului de pe…

Concurs foto Punem pret pe natura

Concurs foto- Pune preț pe natură!

Dragi cititori, Dacă sunteți pasionați de fotografie și aveți în colecția voastră imagini competitive din ariile protejate ale Carpaților, vă facem cunoscut concursul de fotografie al campaniei Punem preț pe natură! Iată câteva…

DSCI2918

Cartea Oltului – „Statuia unui râu” – geografie literară de pe șaua unei biciclete (I)

Săptămânile trecute mă gândeam la ce a apărut în literatura română despre avuția geografică a României și primul autor care mi-a răsărit în minte a fost Geo Bogza care, încă de pe copertă,…

186076-img-0345

Microhidrocentralele din România – Energie eco sau dezastru ecologic?

Producerea de “energie verde”, adică energie obținută din resurse regenerabile, a devenit o prioritate și pentru România. Conform Directivei Uniunii Europene, statul român trebuie să-și asigure peste 20% din energia electrică necesară, utilizând…

Hepatica transsilvanica - Padurea naturala - Eterna scena de teatru a copacilor - Greenly Magazine

Padurea naturala – Eterna scena de teatru a copacilor

Se spune ca padurea naturala este aceea care pune in scena o adevarata piesa de teatru la vederea dusmanilor: incepe sa freamate, se razvratesc copacii cei mari. Brazii isi intind cetinile, ca niste…

Bârlog situat în fisura unui bloc de rocă, monitorizat video in sezonul hibernal 2011-2012

De veghe in barlogul ursului

Activitatile omenesti ce patrund adanc in interiorul padurii perturba habitatul ursului brun (Ursus arctos) si mai ales arealele unde sunt prezente barlogurile in care acestia ierneaza. Problema majora apare in cazul barlogurilor ocupate…

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress