Lansarea oficiala a revistei online de mediu Greenly Magazine – Facultatea de Geografie (UB)

In ziua de 6 decembrie, la Facultatea de Geografie, in Amfiteatrul Mehedinti, a avut loc lansarea revistei online de mediu Greenly Magazine, prima de acest gen din Romania, proiect national initiat si coordonat de Lector dr. Valentina-Mariana Mănoiu si Alex Filip, masterand si consultant in turism (administratorul site-ului).

La ora 18.00, toate locurile din Amfiteatrul Mehedinti, cel mai mare din Facultatea de Geografie, erau ocupate de studenti, masteranzi, doctoranzi, absolventi ai facultatii, de cadre didactice, dar si de tineri de la alte facultati si centre universitare, dornici sa afle cat mai multe informatii despre aceasta revista. Au fost prezenti studenti de la USAMV Bucuresti, Facultatea Ecologica, Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Istorie, Facultatea de Teologie, Facultatea de Arte.

La inceputul evenimentului de lansare, publicul s-a bucurat de expunerea deosebit de interesanta a doamnelor Teia Gavrilescu, Preşedinte ViitorPlus şi Cristina Pop, coordonatorul proiectelor „RECICLETA” si „Recicleaza pentru copaci”, din cadrul aceleiasi organizatii. Cele doua reprezentante ale ONG-ului ViitorPlus, oaspeti ai Facultatii de Geografie, au prezentat proiectele demarate de organizatie, la care studentii pot participa ca voluntari.

Dupa terminarea acestei prime expuneri, extrem de binevenita in contextul general al serii, a urmat evenimentul principal: lansarea Greenly Magazine – revista ta de mediu, prima revista online de mediu, cu articole realizate de studenti, masteranzi, doctoranzi, absolventi ai Facultatii de Geografie.

In prima parte a lansarii Greenly Magazine, lector dr. Valentina-Mariana Manoiu a realizat o incursiune in evolutia proiectului, de la ideea initiala si pana la obiectivele viitoare, trecand in revista toate componentele importante ale proiectului, respectiv categoriile si paginile revistei, echipa de redactori, colaborari si sustineri, scopul acestui demers online.

In revista online Greenly Magazine, vor fi publicate articole scrise in principal de studenti, masteranzi, doctoranzi si absolventi ai Specializarii Geografia Mediului de la Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucuresti, dar si de alti colaboratori din alte centre universitare si institutii sau de persoane preocupate de ocrotirea naturii, care surprind diferite aspecte de mediu, in Romania sau in alte tari si le prezinta sub forma unor articole-flash sau informari-flash, succinte si argumentate fotografic. Revista se adreseaza atat studentilor, masteranzilor, doctoranzilor interesati de aspectele de mediu, cat si persoanelor care isi desfasoara activitatea profesionala in acest domeniu. De asemenea, celor pasionati de ecologie sau pur si simplu, celor care iubesc natura.

In partea a doua a evenimentului de lansare, Alex Filip, masterand si consultant in turism, a prezentat informatii deosebit de atractive despre functionalitatea revistei online de mediu Greenly Magazine dar si despre evolutia si importanta mediului online, in general.

Greenly Magazine – revista ta de mediu, poate fi accesata aici: http://greenly.ro/greenly.ro//

A fost o seara speciala, cu un public extrem de receptiv, de atent, de emotionat si cucerit de toate expunerile audiate.

Lansarea revistei online de mediu Greenly Magazine a dovedit inca o data ca in Universitatea din Bucuresti, atunci cand profesorii si studentii formeaza o echipa dedicata si serioasa, pot realiza proiecte nationale de importanta deosebita.

Organizatorii evenimentului, initiatorii si coordonatorii proiectului Greenly Magazine:

  • lector dr. Manoiu Valentina-Mariana, Departamentul de Meteorologie-Hidrologie, Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucuresti
  • Alex Filip, absolvent al specializarii Geografia Mediului, masterand in Managementul Activitatilor Turistice la Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucuresti, Statistics Manager la Vola.ro

Articol realizat de Valentina-Mariana Manoiu

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
4 comentarii la acest articolScrie-l pe al tau!
  1. O prezentare cu mult suflet si caldura <3

    • Multumim, Chris :D! Cu totii am contribuit la acest eveniment frumos :D! Si a fost o zi de neuitat :D!

  2. Felicitari pentru initiativa si pentru articolele deosebit de interesante!
    Mult succes in continuare!

    • Multumesc mult, Cami, pentru cuvintele frumoase :)! Poate intr-o zi, cand ai timp, ne povestesti despre problemele de mediu din Olanda si cum sunt ele gestionate de autoritatile olandeze :)! Te imbratisez!

1 pingback on this post
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress