În urmă cu ceva timp am fost întrebat dacă doresc să particip la Street Delivery ca și colaborator al echipei Greenly. Trebuia să prezentăm proiectul “Cartea Greenly a unui București pentru oameni”, proiect ce consta în încurajarea bucureștenilor de a-și exprima nemulțumirile sau dorințele legate de calitatea locuirii în capitală. Nemaiparticipând la niciun eveniment similar și mânat de curiozitate am hotărât să văd cum stă treaba. Ideea era să plasăm strategic un „copăcel” la standul nostru, în care oamenii să agațe bilețele completate în prealabil cu propriile dorințe. Inițial am privit cu scepticism evenimentul, întrucât nu mă așteptam ca prea mulți oameni să fie atrași de micuțul nostru stand și de ideea promovată.
Deși la începutul primei zile vremea nu a fost aliatul Greenly, ploaia și vântul dându-și toată silința să ne ude și să împrăștie obiectele de pe măsuța echipei, cele trei umbrele mânuite cu pricepere au rezistat eroic și au „salvat” standul revistei. Odată ce primii curioși s-au prezentat în fața mandarinului amplasat corespunzător, au fost întâmpinați cu pliante de promovare și încurajați să scrie câteva idei.
Spre surprinderea noastră, micul mandarin s-a descurcat remarcabil, reușind să atragă numeroase priviri, în special din partea copiilor și fotografilor. Ulterior, trecători de toate vârstele s-au oprit și au completat bilețele, conduși de un serios spirit civic.
Cei mai simpatici au fost însă copiii, care și-au dat toată silința să scrie cât mai frumos și corect dorințe legate preponderent de locuri de joacă, spații verzi și curățenie, după ce bineînțeles priveau cu luare-aminte copăcelul și alegeau bilețelul și agrafa de culoare corespunzătoare. În ciuda faptului că a trebuit să alergăm de câteva ori după unele bilețele rebele împrăștiate de vânt, copăcelul nostru a început să se umple cu idei încă din această primă zi, ce s-a dovedit a fi productivă și încurajatoare.
Așadar, pot spune că participarea la acest eveniment a fost interesantă, pentru că am putut discuta și afla opinii despre calitatatea locuirii în București (problemă cu care se confruntă toți locuitorii capitalei) din partea oamenilor interesați de acest aspect. Rezultatul a fost unul pozitiv.
Articol realizat de Dumitru Teodor, student in anul II, Facultatea de Geografie, specializarea Geografia Mediului
Fotografii: Ionuț Radu