Colocviul CAESAR – „Mediu 2030: Despăduriri, Inundații, Încălzire Globală”

Acum o săptămână am avut bucuria să fim contactaţi, noi, cei din echipa Greenly, de  Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), în vederea unui parteneriat media, pentru un proiect de amploare desfășurat în prezent: Colocviul CAESAR – „Mediu 2030”, organizat de LSRS şi Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (CAESAR). Evenimentul va avea loc pe data de 25 iunie, la sediul central al Regiei Naționale a Pădurilor, București.

Cine sunt organizatorii?

Centrul pentru Access la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (CAESAR) este think-tank-ul tinerei elite intelectuale și profesionale a României și puntea de legatură dintre noua generatie de experți români din țară și din străinătate și experții români consacrați. Proiectul are ca scop implicarea tuturor acestora în procesul de dezvoltare și modernizare a României. CAESAR este un cadru de afirmare pentru studenți, un spațiu de recunoaștere pentru absolvenți și experți, o bază de recrutare pentru companii și instituții și un mediu de acces la expertiză pentru dezvoltarea României. CAESAR urmărește implicarea activă a tinerilor cu educație la nivel înalt în dezvoltarea și progresul țării noastre.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României. LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Care este scopul colocviului?

Colocviul CAESAR „Mediu 2030” este un eveniment în cadrul căruia membrii Centrului pentru Access la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (CAESAR), organizații non-guvernamentale din domeniul protecţiei mediului și actori din sfera publică și privată vor participa, în grupuri, la discuții pe tema inundațiilor anuale din România.

Scopul acestui Colocviu este de a pune bazele unui proiect la scară largă, pentru evitarea acestor fenomene în România, pâna în 2030. Ca și organizatori, Liga Studenților Români din Străinătate și CAESAR oferă platforma de comunicare și dezbatere pentru actori din domeniul public, academic și privat, cu expertiză relevantă acestui subiect, facilitând ulterior și aplicarea proiectului rezultat din aceste discuții.

După cum probabil se cunoaşte, inundațiile din România au cauzat pagube de 700 milioane de euro in anul 2011, iar suma totală a pagubelor, produse în urma inundațiilor din țară, în ultimul deceniu, atinge 6 miliarde de euro. La Colocviul CAESAR “Mediu 2030”, participanţii, grupaţi în ateliere de lucru, vor defini un plan pentru întâmpinarea strategică a cauzelor inundațiilor anuale din România. Evoluția aplicării planului va fi monitorizată periodic, iar progresul va fi publicat prin intermediul canalelor de comunicare CAESAR.

Cui se adresează evenimentul şi cine sunt partenerii?

Colocviul CAESAR “Mediu 2030” este realizat cu sprijinul Regiei Naţionale a Pădurilor și al Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA). Evenimentul se adresează reprezentanților ONG-urilor pentru ecologie și protecția mediului, experților și studenților din domeniul energetic, economic (industrie, agricultură, turism, dezvoltare durabilă), tehnologic și antreprenoriat, și tuturor celor interesați de modernizarea și dezvoltarea României.

Printre partenerii evenimentului se află organizaţii recunoscut implicate în societatea civilă, precum MaiMultVerde şi Plantăm Fapte Bune în România (recent, premianţi de top ai Galei Societăţii Civile). De asemenea, şi-au anunţat susţinerea EcoMagazin, Asociaţia Partener pentru Tine, dar şi parteneri din străinătate, precum Români in UK, comunitate de peste 50.000 persoane.

De ce Greenly?

Dat fiind că Greenly are deja o frumoasă tradiție în promovarea proiectelor cu inițiative pentru conservarea mediului, organizatorii Colocviului CAESAR „Mediu 2030” s-au gândit la un parteneriat media cu noi, constând în publicarea periodică de știri și noutăți despre eveniment, precum și participarea Greenly la lucrările colocviului.

După cum vă imaginaţi, răspunsul nostru a fost pozitiv şi abia aşteptăm să participăm!

Dragi prieteni, vă rugăm să ne „răsfoiţi” periodic, pentru a fi la curent cu dezbaterile din cadrul acestui eveniment dar şi cu evoluţia proiectului în următorii ani.

Surse foto:

http://www.smartfinancial.ro/smartfinancial/marketing+-+branding

http://www.ecomagazin.ro/caesar-mediu-2030/

http://www.actualitateaprahoveana.ro/editia-electronica/actual/studentii-din-strainatate-organizeaza-un-colocviu-pe-tema-inundatiilor-din-romania-04659

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress