Susţinem Smart Cities!

SMP LOGO officialZilele trecute am primit un comunicat ce mi-a atras atenţia : o propunere de <cross promotion> sau promovare reciprocă, venită din partea membrilor proiectului Smart Cities!

Am citit în detaliu mesajul, mi-am răspuns (e foarte important acest proces interior de luare a deciziilor) şi am răspuns oficial „DA” şi…acum vă povestesc şi vouă, dragii noştri cititori-prieteni-susţinători, despre ce este vorba!

Comisia Europeană a iniţiat un Parteneriat European pentru Inovare Oraşe şi Comunităţi Inteligente (EIP), care prezintă două organisme de conducere: un Grup la Nivel Înalt, alcătuit din reprezentanţi ai sectorului industrial, ai oraşelor, societăţii civile, ce consiliază Comisia Europeana şi Platforma Smart Cities (http://www.eu-smartcities.eu/about). Acest parteneriat este în continuă dezvoltare. Platforma Smart Cities reuneşte părţile interesate locale (stakeholders), care identifică şi evaluează soluţii tehnologice inovative, ce pot îmbunătăţi – prin aplicarea lor – situaţia oraşelor europene, în sectoare cum ar fi mobilitatea, clădirile şi reţelele energetice. Până în prezent, au fost prezentate pe Platforma Smart Cities peste 150 de soluţii iar numărul lor creşte permanent!

„Stakeholder-ii” – „băieţi” inteligenţi – sunt dezvoltatori de tehnologii dar şi specialişti în aplicarea soluţiilor tehnice, în funcţie de nevoile identificate..

Platforma Smart Cities promovează inovaţia, având ca obiectiv dezvoltarea unei pieţe de aplicaţii tehnologice eficiente energetic, cu eliberare redusă de carbon în mediul urban. Platforma sprijină Uniunea Europeana pentru a îndeplini obiectivul de reducere a gazelor cu efect de seră cu 80% până în 2050, dar sprijină şi politica energetică privind tehnologiile, şi anume Planul SET.

Accentul se va pune pe integrarea tehnologiei în domenii ca energia, transportul şi ICT (Information and Communication Technology), reprezentând o provocare pentru Platforma Smart Cities.

Pentru a-şi atinge obiectivul, Platforma Smart Cities va crea cinci grupuri: trei Grupuri de Lucru tematice, formate din experţi tehnici, ce se vor ocupa de reţelele de furnizare a energiei, eficienţa energetică în clădiri, mobilitate şi transport, şi două Grupuri de Lucru orizontale (finanţe şi „foaia de parcurs” a proiectului).

Platforma joacă un rol esenţial în schimbul de informaţii, fiind un loc în care dezvoltatorii de tehnologii îşi pot prezenta soluţiile pentru oraşe şi în care oraşele, la rândul lor, pot găsi informaţii cu privire la expertiza şi soluţiile financiare disponibile, pentru punerea în practică a acestor soluţii.

Dragii noştri cititori, v-am prezentat cât am putut de limpede acest parteneriat european şi, în acelaşi timp, proiect. Periodic, vom difuza informaţii despre activităţile realizate pe Platforma Smart Cities (http://www.eu-smartcities.eu/useful_links) şi, cu siguranţă, la un moment dat, în functie de expertiza noastra, ne vom şi implica în ele! Logo-ul Smart Cities se află deja pe prima pagină a revistei Greenly!

Surse informaţii şi logo: Comunicat de presă primit de la dna Olga Nastasă, Communication Expert, Regional Environmental Center for Central and Eastern Europe (REC)

Surse foto:

http://urbanchoreography.net/2012/04/10/crowdsourcing-smart-cities/

http://www.kidskan.ca/

 

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress